More

  Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν οι “υπερήφανοι”, ξερνούν…

  Eίναι βέβαιο πλέον ότι η Ελλάδα σαν χώρα παράγει πολύ ρατσισμό και δυστυχώς οι Έλληνες μπορούν και τον καταναλώνουν. Κάπου πήρε το μάτι μου μια σύγκριση Ελλήνων και Αμερικάνων ξενοφοβικών, στην οποία επικρατούμε της υπερδύναμης κατά κράτος.

  Αφορμή για τη σύγκριση αυτή στάθηκε το σχόλιο – ξερατό του Κωνσταντίνου Καλέμη, πρώην – πλέον – Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Μαλακάσας τον οποίο η κυβέρνηση έπαψε από τα καθήκοντά του.

  Σύμφωνα με αυτό τον κυριούλη λοιπόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μια “μαϊμού”. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ονειρεύονται ότι ο ρατσισμός εμφανίστηκε στην Ελλάδα ξανά στα χρόνια της βαθιάς κρίσης που έπληξε τη χώρα μας τόσο οικονομικά, αλλά κυρίως σε Αξίες. Ρατσιστές και φασίστες πάντα υπήρχαν και δεν κρύβονταν, απλά στην εποχή των social media είναι πανεύκολο να τους εντοπίσεις.

  D94-YZq4-Uw-AAQs-J1Επιστρέφοντας στο θέμα μας, πρέπει να σας γράψω ότι τον Γιάννη έτσι τον είχε αποκαλέσει παλιότερα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δηλαδή ο άνθρωπος που λίγους μήνες αργότερα παρακαλούσε τον Θεό ο Αντετοκούνμπο να παίξει για την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Φοβερό, ε; Κι όμως αληθινό.

  Κάποια χρόνια μετά, ο Γιάνναρος μπήκε στο στόχαστρο ενός καραγκιοζάκου ο οποίος έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση των προσφύγων. Φαντάζομαι ότι πριν ένα χρόνο, ο ίδιος καραγκιοζάκος αισθανόταν εθνικά υπερήφανος που ο πιο πολύτιμος παίκτης του NBA, ήτααν Έλληνας. Και μαντέψτε: Τον λένε Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και είναι Έλληνας, με ρίζες από τη Νιγηρία. Και δεν πήδηξε κανέναν φράχτη για να φτάσει εδώ, όπως γράφτηκε σε γνωστό – ρατσιστικό Μέσο, το οποίο μάλλον πριν δημοσιεύσει απόψεις, ρίχνει στα κουτιά των pvc μια χρωματοπαγίδα για να “ξεπλένει” καλύτερα τους φασίστες.

  giannis-antetokounmpoΗ ελληνική κοινωνία δεν έχει παρακμάσει επειδή μέσα σε όλους όσους την απαρτίζουν, υπάρχουν και όμοιοι του “κυρίου” Κωνσταντίνου. Νοσεί όμως σοβαρά, αφού σε τέτοιου είδους ανισόρροπους, μπορεί να διαθέτει θέσεις νευραλγικές, στις οποίες σύμφωνα με την ίδια τη στάση ζωής τους, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

  Διότι, αν το σκεφτούμε σοβαρά, το μεγάλο πρόβλημα δεν έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν φασίστες και ρατσιστές, αλλά στο πως αντί να απομονώνονται, αφομοιώνονται. Ο λαός που ζει εδώ αντί να τους εγκαταλείψει, τους ψηφίζει και τους βάζει στη Βουλή και ανέχεται να τους βλέπει να “ξερνούν” το μίσος τους, ακριβώς εκεί που δεν πρέπει…

  Νίκος Καλαμπάκας

  Νίκος Καλαμπάκας
  Νίκος Καλαμπάκας
  Όταν ήμουν μικρός μου έλεγαν ότι θα γίνω βάρος της κοινωνίας. Μεγαλώνοντας το βάρος μου ήταν η κοινωνία. Είμαι αντιδραστικός από τη φύση μου. Περήφανος Ολυμπιακός, μεγαλωμένος στα πέτρινα χρόνια. Αρθρογραφώ κυρίως για αθλητικά όμως με αυτά που ζούμε μπορώ να κράζω τους πάντες.

  Latest articles

  Cinemaκιγιάζ #24: Eyes Wide Shut

  Δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή η εβδομάδα θα κυμανθεί σε έντονο ερωτισμό και αν έχεις λογαριασμό στο netflix, σε προκαλώ να...

  Related articles

  Punked