Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, ήταν σχεδόν αδύνατο να μοιραστούν ή να μιλήσουν ελεύθερα για τη σεξουαλικότητα τους, ενώ αρκετοί κράτησαν τις σχέσεις τους με άτομα του ίδιου φύλου κρυφές.

Ωστόσο, οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων σε καθημερινή βάση, σκάλισαν το μονοπάτι για τις επόμενες γενιές, και βοήθησαν πολλά bisexual άτομα να αποκτήσουν ιστορικό υπόβαθρο για τη σεξουαλικότητα τους.

George_Charles_Beresford_Virginia_Woolf_in_1902_RestorationVirginia Woolf: Ποιος φοβάται τον κακό το λύκο; Σίγουρα όχι η συν-λογοτέχνης Vita Sackville-West, με την οποία η εικονική συγγραφέας Virginia Woolf διατηρούσε σχέσεις, ενώ και οι δύο τους ήταν παντρεμένες. H Virginia με τη Vita ξεκίνησαν την εξωσυζυγική τους σχέση σύντομα αφότου συναντήθηκαν σε ένα δείπνο. Το βιβλίο της Woolf με ισχυρή επιρροή, το “Orlando” ήταν βασισμένο στη σχέση της με την συγκεκριμένη γυναίκα. Ο γιος της Vita, ο Nigel Nicholson έχει αναφερθεί στο βιβλίο ως «το μακρύτερο και πιο θελκτικό ραβασάκι της λογοτεχνίας».

 

9d371ef8c73f46a8918c32c8fe43bbf1Giacomo Casanova: Ο βιογράφος Ian Kelly μπόρεσε να επιβεβαιώσει δύο αναφορές από το απομνημόνευμα του Casanova (ενός ανθρώπου που όνομα πλέον είναι συνώνυμο του γυναικοθήρα) «Η Ιστορία Της Ζωής Μου» που δηλώνει πως ο Casanova είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις: «Η μοντέρνα έννοια της αμφισεξουαλικότητας, όπως και η ομοφυλοφιλία, δεν υπήρχε πραγματικά τον 18ο αιώνα, και η σύλληψη της σεξουαλικής προτίμησης ήταν γενικά μια πολύ πιο ρευστή υπόθεση. Φάνηκε πολύ πιθανό πως ο Casanova ήταν ένας άνδρας που στο σεξ, όπως και στη ζωή, ήθελε να γευτεί όλες τις διαθέσιμες γεύσεις.»

Schermata_2013_10_27_a_19_42_03_png_lou_reed_addio_leggenda_del_rockLou Reed: Πολλοί αναφέρονται στον γνωστό τραγουδιστή ως τον πρώτο “Out Rockstar”, αλλά στην πραγματικότητα ο Reed ποτέ δεν αναφέρθηκε ανοιχτά στον εαυτό του ως bisexual. Ωστόσο, το δημοφιλές τραγούδι “Kill Your Sons” αναφερόταν στους γονείς του, που τον εξέθεσαν σε θεραπείες με ηλεκτροσόκ, όταν εξέφρασε την έλξη του στο ίδιο φύλο από νεαρή ηλικία.

 

 

1_portrait_of_josephine_baker_george_hoyningen_huenJosephine Baker: Τι μπορεί να προσάψει κανείς; Ακριβοπληρωμένη Αμερικανίδα καλλιτέχνης που εργάστηκε στην Ευρώπη το 1920. Αλλά επειδή όλοι πρέπει να έχουν και ένα χόμπι, η Josephine ασχολήθηκε με την κατασκοπία, επιτυχώς. Μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες για τον Γερμανικό στρατό, εκ μέρους της Γαλλίας, και η φήμη της της επέτρεψε πρόσβαση σε μεγάλους στρατιωτικούς ηγέτες, κατάφερε να μεταφέρει τις πληροφορίες της, χρησιμοποιώντας αόρατο μελάνι πάνω στα μουσικά της φυλλάδια! Η Baker είναι ευρέως γνωστή για τη σεξουαλική της σχέση με τη Frida Kahlo και είχε πολλές άλλες ομοφυλοφιλικές σχέσεις, έχοντας παντρευτεί 4 διαφορετικούς άνδρες στη διάρκεια της ζωής της.

70_brilliant_oscar_wilde_quotes_640x480Oscar Wilde: Από τους πιο διάσημους bisexual, ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Oscar Wilde ήταν για πολλά χρόνια παντρεμένος με τη σύζυγο του Constance, με την οποία είχε και δύο γιους. Ο εγγονός του Wilde, o Merlin Holland επιβεβαίωσε πως ο Wilde υπήρξε ετεροφυλόφιλος «μέχρι ένα σημείο στη ζωή του», καθώς επίσης μίλησε και για την πολυετή σχέση του παππού του με τον ποιητή Λόρδο Alfred Douglas.

Greta_Garbo_1935Greta Garbo: Η θρύλος του βωβού κινηματογράφου ήταν διαβόητα μυστικοπαθής όσον αφορούσε τις σχέσεις της. Πλέον όμως είναι γνωστό πως είχε σχέσεις με άνδρες αλλά και με γυναίκες, όπως η συνάδελφος της Louise Brooks, και η ανοιχτά gay συγγραφέας Mercedes de Acosta. Η ηθοποιός Mimi Pollak ελευθέρωσε στη δημοσιότητα αρκετά γράμματα που είχαν ανταλλάξει με την Garbo. Σε ένα από τα γράμματα έλεγε η Garbo: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση μας, όπως τη δημιούργησε ο Θεός. Αλλά πάντα πίστευα πως εγώ και εσύ ανήκουμε μαζί».

 

A00WzTkSir Alec Guinness: Ο αναγνωρισμένος ηθοποιός, γνωστός για τον εικονικό ρόλο του ως Obi-Wan Kenobi στο Star Wars, ήταν κρυφά bisexual, και δυστυχώς μισούσε τον εαυτό του για αυτό. Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος με γυναίκα αλλά ήταν γνωστό πως είχε άνδρες συντρόφους, αφού είχε συλληφθεί για «δημόσια αισχρότητα» σε μια δημόσια τουαλέτα το 40. Ο πολύ κοντινός του φίλος Sir Ian McKellen, υπαινίχθηκε για τη σεξουαλικότητα του Guinness σε ένα λόγο που έβγαλε στο Pride gala του Λονδίνου.

«Ο Alec Guinness με έβγαλε έξω για φαγητό και είπε «πραγματικά δεν πρέπει, ως ηγετικός ηθοποιός, να ασχοληθείς με ότι έχει να κάνει με πολιτική, ειδικά με κάτι τόσο βρόμικο όπως η ομοφυλοφιλία. Σε εκλυπαρώ μην το κάνεις», μοιράστηκε ο McKellen με το πλήθος. «Αυτό ήταν μίσος προς τον εαυτό του.»

Παρά τις μάχες του με τη σεξουαλικότητα του, ο Guinnness είναι ένας εικονικός bisexual διάσημος. Μην ξεχνάμε ότι ήταν και Jedi!

Be Proud, of who you are!

Μοιρασθείτε το: