Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου με βαμμένο νύχι, στέκα στο μαλλί (όσο από αυτό έχει μείνει εκεί πάνω) και ροζ φορεματάκι. Συγκεκριμένα, δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου πατέρα.

Συνέβη όμως και είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Την πρώτη φορά που η κόρη μου μου έβαλε κραγιόν γελούσα ασταμάτητα. Λίγη ώρα μετά, έβριζα Θεούς και δαίμονες επειδή δεν έβγαινε η μάσκαρα και έπρεπε να πάω στο γραφείο μου. Την ώρα όμως που ήμουν στην πόρτα και η κόρη μου μου φώναξε “είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου”, έσκασα ένα χαμόγελο από εδώ μέχρι τον Άρη.

Δεν είναι ντροπή να παίζεις με τις κόρες σου. Ντροπή είναι να απορρίπτεις το παιχνίδι τους. Απόλυτος άντρας είναι αυτός που δεν φοβάται να “τσαλακωθεί” για τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Εκείνος που θα βάλει κραγιόν και θα αφήσει σημάδι στην κόρη του για να την κάνει ευτυχισμένη. Αυτός που θα χορέψει μαζί της Ζούμπα, που θα την κάνει να νιώθει ωραία με το κάθε της ελάττωμα.

Ο Βασίλης Τσιάρτας επέκρινε τη διαφήμιση του Βασιλόπουλου. ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ. Ούτως ή άλλως, είχες φροντίσει να κάνεις μεγάλη μερίδα του κόσμου να σε αντιπαθήσει στο παρελθόν. Δεν θα μάθουμε τώρα τις ρατσιστικές σου αντιλήψεις.

unnamedΕίναι όμως τουλάχιστον ηλίθιο εκ μέρους σου να σχολιάζεις κάτι το οποίο αδυνατείς να καταλάβεις. Διότι στο δικό σου το μυαλό, μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν πατέρα να κάνει τα πάντα για να βλέπει την κόρη του να χαμογελάει, αυτό μεταφράζεται ως «πουστοποίηση» της κοινωνίας (βλέπεις πόσο ρίχνω το επίπεδο για να φτάσω στο δικό σου).

Είναι πολύ άσχημο να είσαι δημόσιο πρόσωπο και σε κάθε σου σχόλιο να προκαλείς ακόμα περισσότερες από τις ήδη πολλές αντιπάθειες. Όμως είναι ακόμα πιο άσχημο να μην καταλαβαίνεις καν τι σχολιάζεις. Αυτό, λέγεται βλακεία. Και όπως φαίνεται, υπάρχει πολλή από δαύτη στην κοινωνία που ζούμε…

106175332-320544942270801-7918151226822391306-n(Επέλεξα φωτογραφία στο άρθρο τον Άρνολντ τον Σβαρτζενέιγκερ, τον “εξολοθρευτή” να δίνει λιγάκι αγάπη στην κόρη του. Θα ήθελα να τον πιάσει ο Βασίλης στο στόμα του και μετά ο Άρνολντ να πιάσει τον Βασίλη στα χεράκια του).

Νίκος Καλαμπάκας