“Είναι δύσκολο ν’ απαλλαγεί ο κάθε άνθρωπος από τον αόρατο χορό των γερόντων που τον παρακολουθούνε σ’ όλη του τη ζωή”.

Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Ποτέ δε με ενδιέφερε το «τι θα πει ο κόσμος». Κι αυτός συνέχιζε να λέει. Γιατί ακόμα και να με ένοιαζε, ακόμα κι αν προσπαθούσα να μη λέει, εκείνος και πάλι θα έλεγε.

Να τους φοβάσαι τους ψευτοσυντηρητικούς. Ποτέ δεν είναι έτοιμοι για τίποτα, είναι όμως πάντοτε ικανοί για όλα. Ταμπουρώνονται στις ιδεούλες τους και κρατούν ένα καρφί κι ένα σανίδι για να κρεμάνε ταμπελίτσες σε όλους και σε όλα όσα δεν καταλαβαίνουν. Αυτό ξέρουν να το κάνουν καλά, όπως ξέρουν και να λένε: «Αυτό είναι πολύ έτσι», «εκείνο δεν είναι πολύ αλλιώς», το ένα τους ξυνίζει, το άλλο τους βρωμάει, και πάει λέγοντας.

old-fashioned-women-gossiping-i-Stock-000020803262-LargeΑν τους ρωτήσεις τι τους αρέσει, δεν διαθέτουν καμία αυθεντικότητα. Είναι τα πιο massive άτομα που υπάρχουν. Κρατάνε τα εξαπτέρυγά τους που έχουν διάφορα ονόματα: θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια, ηθική, αισθητική, κουλτούρα ενώ στην πραγματικότητα έχουν διαστρεβλώσει την έννοια όλων αυτών προσαρμόζοντάς τα στα δικά τους μέτρα και σταθμά μειώνοντάς τα και κάνοντάς τα μικροαστικά σαν τους ίδιους.

“Συντηρητισμός είναι να μην κάνεις καμιά αλλαγή και όταν αμφιβάλλεις, να ρωτάς τη μαμά σου”.

Woodrow Wilson, 1856-1924, Αμερικανός πρόεδρος (1913-1921)

Οι συντηρητικοί είναι επιφανειακοί άνθρωποι. Κοιτούν την εικόνα και αν αυτή διαθέτει τον καθυστερημένο καθωσπρεπισμό που τους αρέσει τότε είναι καλή. Αν πάλι δεν τον διαθέτει την πολεμούν. Και την πολεμούν με κάθε τρόπο: Ευθέως, πλαγίως, εμμέσως πλην σαφώς και υπογείως. Όταν έχουν να κάνουν με τη διαφορετικότητα αφηνιάζουν. Τα θέλουν όλα ίδια, βαρετά, κατανοητά, να μπορεί να τα χωρέσει το μυαλουδάκι τους.

gossip-girl-long-shotΒαρέθηκα να συναναστρέφομαι και να ασχολούμαι με συντηρητικούς. Εκείνοι όμως δεν βαριούνται ποτέ. Παραμονεύουν παντού κι ενώ δεν τους ενοχλείς γιατί δεν τους βλέπεις, σε βλέπουν εκείνοι κι έρχονται να κατουρήσουν την περιοχή σου για να την κάνουν δική τους. Δεν τους αρκεί να μένουν στη δική τους πλευρά της ζωής, θέλουν να καταπατήσουν και τη δική σου. Αχόρταγοι και αλαζόνες. Βαθιά σάπιοι. Αδιόρθωτοι.

Ο συντηρητισμός έχει πάρα πολλά πρόσωπα: Είναι η γειτόνισσα που θα σε κοιτάει από τη χαραμάδα του παραθυρόφυλλου, ο καθηγητής που θα σε εξετάζει με το φρύδι σηκωμένο παρατηρώντας σε από κάτω προς τα πάνω, η πεθερά που θα σε ήθελε πιο χαμηλών τόνων και πολλά άλλα που πλήττω να τα αναφέρω γιατί όπως εξήγησα βαρέθηκα να απολογούμαι.

Ένα μόνο ζητώ στο συντηρητισμό: Να μη σκοτώνει με κλωτσιές στο δρόμο ότι δεν καταλαβαίνει. Και να κάνει παραπέρα να περνάμε.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΔε χρειάζεται να γίνεις η γκόμενα του αφεντικού
Next articleΟ Παύλος Παυλίδης τραγουδά στην άδεια σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.