Δεν συμπάθησα ποτέ μου τις κούκλες. Oύτε άλλες ούτε τις συγκεκριμένες. Το μόνο που με διασκέδαζε σ’ αυτές ήταν να τις κακομεταχειρίζομαι. Τις κούρευα, τους έβγαζα τα μάτια ή τα μουτζούρωνα και ακρωτηρίαζα το χέρι ή το πόδι τους. Είχα μια μικρή ομάδα από τέτοιες κούκλες  που όταν μαζευόμασταν με άλλα κορίτσια να παίξουμε, όσο τα έβλεπα που χτένιζαν κι έντυναν τις δικές τους, τόσο περισσότερο κατέστρεφα εγώ τις δικές μου.

Ήθελα να τις ξεφορτωθώ και τις πετούσα απ το μπαλκόνι, αλλά όλο και κάποιος τις μάζευε από κάτω και μου τις ξανακουβάλαγε σπίτι. Λες και όλοι ήταν συννενοημένοι να μου κάνουν σπάσιμο, μου έπαιρναν ακόμη κι αξεσουάρ γι αυτές τις κούκλες. Ντουλάπες, πλυντήρια, σπίτια, βέσπες, διάφορα μικροαστικά μεν, που αγκομαχούσαν να δείξουν υπερπολυτελή δε παιχνίδια, τα οποία μου προσέφερε ευχαρίστηση μόνο να τα καταστρέφω.Δεν ξέρω γιατί μου προσέφερε τόση χαρά να χαλάω αυτά τα πράγματα. Ίσως μου την έσπαγε ο καθωσπρεπισμός τους. Δε βλέπω άλλο λόγο, γιατί σαν παιδί δεν ήμουν επιθετικό και γενικότερα δεν έκανα άλλες ζημιές. Μετά βγήκε στο εμπόριο όμως ο Τζον Τζον. Αυτόν τον συμπαθούσα.

Τον αγόρασα μόνο και μόνο για να του βγάλω το παντελόνι και να δω τί κρύβει εκεί μέσα, μια και με τη Βibi bo είχα απογοητευτεί, δεν της είχαν βάλει αυτό που είχα κι εγώ. Βασικά δεν είχε τίποτα. Και απόρησα. Μόλις έγδυσα τον Tζον Τζον δεν είδα αυτό ακριβώς που περίμενα, παρά κάτι που έμοιαζε σαν πλαστική κακοτεχνία. Από τότε μας έδιναν λάθος εντυπώσεις για τον ανδρισμό. Tζον Τζον δεν είχαν όλα τα κοριτσάκια. Μόνο εγώ είχα. Τον έφερνα για να παίξουμε και ήταν μόνος με καμιά εικοσαριά κούκλες. Σεξισμός. Μου την έσπαγε κι αυτό. Γι αυτό δεν τον έδινα στις άλλες, τις περιποιημένες Βibi bo αλλά τον κρατούσα για τις δικές μου που ήταν άσχημες- τουλάχιστον έτσι τις έβλεπαν οι φίλες μου- στα δικά μου μάτια έδειχναν υπέροχες.

Τα άλλα κορίτσια βάζανε στέμματα στα κεφάλια απ’ τις κούκλες τους και θέλανε τον Tζον Τζον μου να τις προσκυνάει, να τις συνοδεύει στο χορό και να τους φιλάει το χέρι. Δεν τους τον έδινα. Προτιμούσα να βάζει πλυντήριο ή να φιλιέται συναινετικά με τις δικές μου κούκλες. “Αυτά θα το φάνε αυτό το παιδί” έλεγε η γειτόνισσα που ερχόταν και έπινε καφέ με τη γιαγιά μου. Πίστευε πως είμαι αντιδραστική με τους άντρες και αρνητική με το γάμο. Ίσως να είχε και δίκιο. Όλες αυτές με τις περιποιημένες Βibi bo έχουν από τουλάχιστον ένα γάμο κι ένα παιδί στην ηλικία που είμαστε σήμερα, κι εγώ μια γάτα που με σνομπάρει.

 

Το κακό όμως ήταν αλλού, κι αυτό το κατάλαβα πολλά χρόνια μετά: Στο κουτί. Ο Tζον Τζον παρουσιαζόταν ώς ο “καλός φίλος” της Βibi bo. Αυτά μας έγραφαν στα κουτιά από μικρές, έτσι τα μάθαμε : το boyfriend, ως “καλό φίλο”. Σύγχιση.  Του λές “σε βλέπω σα φίλο” παρεξηγείται. Σου λέει : “θέλω να μείνουμε φίλοι” κλαις. Το μπέρδεμα ανάμεσα στο Friendzone και στο Lovezone ξεκίνησε από το κουτί του συνοδού της Bibi bo. Και καλά κρατεί μέχρι σήμερα με άντρες και γυναίκες να μπερδεύουν το τι θέλουν ο ένας από τον άλλο. Έναν καλό φίλο που να είναι και γκόμενος ή έναν γκόμενο που να είναι και καλός φίλος; #cringe

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΗ νέα πραγματικότητα του σινεμά στα χρόνια του κορωνοϊού
Next articleΒάλε το άρωμα στην πρίζα #diptyque
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 7