Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο σοκαρισμένη ένιωσα όταν άκουσα πως ο άνθρωπος που λιντσαρίστηκε και έπεσε νεκρός στην οδό Γλάστωνος ήταν ο Ζακ. Και δεν μπορώ να συγκρατήσω την οργή μου όταν δυστυχώς ακόμα ακούω ότι ήταν κλέφτης, πρεζάκιας, ληστής και διάφορα άλλα ανυπόστατα ψέμματα που όποιος γνώριζε τον Ζακ ξέρει καλά ότι δεν ισχύουν. Ο Ζακ ήταν γενναίος. Ο Ζακ ήταν ειλικρινής. Ο Ζακ ήταν μοναδικός. Και με τη στάση ζωής του αλλά και με το θάνατό του ανέδειξε όλα όσα πρέσβευε: πως η τοξική έμμονή σε μια ακατανότητη ‘κανονικότητα’ σκοτώνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

42289161-10210446953485201-6063161918233772032-o

Ο Ζακ ή η Zackie δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του όσο κι αν μεταμορφωνόταν κάθε νύχτα που έκανε drag show. Μπορεί να άλλαζε συνεχώς περούκες και τακούνια αλλά ήταν πάντοτε ξεκάθαρος και διάφανος για το ποιος είναι και τι πιστεύει. Ξέρετε πολλούς ανθρώπους που να μην υποκρίνονται; Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι φοράμε μάσκες και όχι λόγω πανδημίας, αλλά αόρατες μάσκες που κρύβουν τον πραγματικό μας εαυτό και λανσάρουν μια άλλη διαφορετική εικόνα για εμάς που λοξεύει αρκετά από την αλήθεια. Ο Ζακ δεν προσποιήθηκε ποτέ. Ακόμα και η alter ego persona του, η Zackie εξέφραζε τον queer εαυτό του, την αλήθεια που κλώτσαγε μέσα του και αναζητούσε διέξοδο.

Είχα την τύχη να του κάνω αρκετές συνεντέυξεις και την τιμή να κάνει stand up comedy ως Zackie στην παρουσίαση του βιβλίου μου στο ‘Σπίτι της Στρέλλας’. Κράτησε το spirit ζωντανό με τα πολύ καλά αστεία του, την ευστροφία και τον αυτοσαρκασμό του. Έκανε πλάκα ακόμα και με το ότι ήταν οροθετικός κάτι που έφερε το κοινό αρχικά σε αμηχανία, στη συνέχεια όμως τον χειροκροτούσε όρθιο. Αυτός ήταν ο Ζακ που γνώρισα εγώ και δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και μακάρι μέσα από το δικαστήριο που ξεκινάει επιτέλους δυο χρόνια μετά τον άδικο χαμό του στους δρόμους της Αθήνας να έρθει η δικαίωση. Και για τον ίδιο και για όλη την ΛΟΑΤ κοινότητα που μέχρι σήμερα δεν έχει τραβήξει και λίγα από το συντηρητικό κατεστημένο.

zak-thess Λίγες ώρες μετά το θάνατό του είχα κάνει μια ανάρτηση στα social media και με αυτή θα κλείσω το άρθρο αυτό με την ευχή το δικαστήριο να δικαιώσει την ψυχή του: “O Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο Παύλος Φύσσας και τώρα ο Zak Kostopoulos. Τους σκότωσαν στο δρόμο ένας μπάτσος, ένας φασίστας κι ένας νοικοκυραίος. Ψαχτείτε για το που τελικά υπάρχει το πρόβλημα στην κοινωνία μας. 06.12.2008 – 18.9.2013- 21.9.2018 Κάθε πέντε χρόνια κι ένας νεκρός: Ένας αναρχικός μαθητής, ένας αντίφα μουσικός, ένας queer οροθετικός ακτιβιστής καλλιτέχνης. Η Ελλάδα σκοτώνει ότι δεν καταλαβαίνει. Και δεν καταλαβαίνει και πολλά. Οργή και θλίψη ο Ζακ θα μας λείψει.”


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΈπρεπε να μπει ένα τέλος
Next articleUnverkalt Νέο βίντεο για το νέο τους single “Solitude II”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.