Γιατί από τότε έμαθα πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή προσφοράς και αγάπης όχι προσωπικής κατανάλωσης.

Kάθε χρόνο, παραμονή Χριστουγέννων, σκέφτομαι μια γιαγιά που δεν ήξερα καν το όνομά της και ζούσε σε ένα μικρό, παλιό σπιτάκι που στέκει ακόμη εγκαταλλειμένο κάπου στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Κι όμως, σε αυτό το Δήμο, υπήρχε μια πολύ φτωχή, πολύ ηλικιωμένη γιαγιά, ολομόναχη χωρίς συγγενείς και φίλους.

Christmas-Girl-with-Dog-Photo-Graphics-Fairy-CopyΠήγαινα στο Δημοτικό όταν την έβλεπα στο δρόμο να περπατάει σκυφτή και κουρασμένη. Ήταν αδύνατη και ντυμένη με μαύρα ρούχα κρατώντας πάντα πολύ λίγα πράγματα μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Εκείνη την παραμονή Χριστουγέννων, το 1990, είπα τα κάλαντα, μάζεψα ένα χιλιάρικο, καφέ και μεγάλο όπως μου φαινόταν τότε, πήγα στο σπίτι της, το έριξα κάτω από την πόρτα, χτύπησα κι έτρεξα να φύγω.

Ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη χαρά που πήρα στη ζωή μου όσον αφορά στο τι σημαίνει να αγαπάς και να βοηθάς κάποιον που το έχει ανάγκη χωρίς καν να του πεις ότι είσαι εσύ.

31d2dc09c68ba80486ac9426ff659969Κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, της την έχω αφιερώσει, επειδή εκείνη με έμαθε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα.Όποτε με βγάζει ο δρόμος, περνάω και κοιτάω το μικρό εγκαταλλειμένο σπιτάκι: Στέκει εκεί ακόμη, χωρίς εκείνη και χαίρομαι που υπάρχω και τη σκέφτομαι. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος δικός της ζωντανός και να τη θυμάται.

Αυτή η ημέρα είναι πάντα αφιερωμένη σε εσένα γιαγιά και έχω ζητήσει στη δική μου να κάνετε παρέα εκεί που είστε. Γιατί από τότε έμαθα πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή προσφοράς και αγάπης όχι προσωπικής κατανάλωσης. Σε ευχαριστώ.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleBetty Boop: Το iconic pin up girl που έδειξε το στήθος της το 1934
Next articleΟι Within Temptation κυκλοφόρησαν το νέο single “The Purge”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.