Ασύνδετες σκέψεις #8

Date:

του Παύλου Τσίου

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ… Με αφορμή μια αντιπαράθεση με την Μαίρη (την κοπέλα που γράφει περί ομορφιάς), περί των απόψεων μου ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι…

Κατά παράδοση από τότε που κάθε σκέψη γίνεται γραφή και ανάγνωση, μας δίνει την ποικιλία των διαφορετικών απόψεων ως γνώση και ενεργοποίηση της δικής μας άποψης. Υπάρχουν θέματα που φυσικά συμφωνούμε και θέματα που επίσης φυσικά διαφωνούμε. Αυτό είναι και το ζητούμενο, και ο λόγος που διαβάζουμε κάτι, να μας βάλει σε σκέψεις.

Δεν είναι ζητούμενο κανενός, και ειδικά δικό μου, να σταματήσει να έχει την δική του άποψη και να την αλλάξει γιατί διάβασε κάτι διαφορετικό από αυτό που πίστευε μέχρι τώρα και οπότε αφού το διάβασε άρα αυτό είναι και το σωστό. Δεν είναι ούτε νόμος ούτε κανόνας τίποτα, δεν είναι ορισμός το κάθε τι για να γίνει πράξη επειδή το είπε κάποιος μέσα από κάτι που έγραψε, όποιος και αν είναι αυτός, δεν είναι ο λόγος αυτός που υπάρχει ένα γραπτό!

Δεν θα έγραφα ποτέ κάτι αρεστό μόνο και μόνο για να εισπράξω θετικά σχόλια και την σύμφωνη γνώμη όλων. Τότε αυτό δεν θα ήταν μια παράθεση των όσων πιστεύω αλλά η αναζήτηση αμνών που θα μου έδιναν μόνο μια επιβεβαίωση ενός ρηχού μπράβο. Μου είναι εν μέρη αδιάφορη η γνώμη που μπορεί να έχει όποιος τα διαβάζει γιατί πολύ απλά πρώτον θα έπρεπε να μην είναι πια συγγραφή αλλά ένα ανοιχτό forum για να έρθουμε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, και δεύτερον θα έχανε την κάθε ουσία της μοναδικότητας σας να δηλώνετε ποιοι ήσαστε! (οξύμωρο ε;) και χαίρομαι να βλέπω σχόλια και δηλώσεις απλά δεν είναι σκοπός μου να κάνω διαλόγους.

Και φυσικά θέλω να ορίζω κάτι… αλλά όχι χαρακτήρες και συμπεριφορές, θέλω να ορίζω διαφωνίες και συμφωνίες πάντα με το ποιος είναι ξεχωριστά ο κάθε ένας μας! Και το ποιος είναι ο καθένας μας δεν πρέπει να είναι η συμφωνία του σε ότι τον ταΐζουν εδώ μέσα και παντού, το ποιος είναι ο καθένας μας βγαίνει μέσα από τη διαφωνία μας, μέσα από την μοναδικότητα μας που είναι και αυτό που μας κάνει να ορίζουμε την ίδια μας τη ζωή κάθε μέρα!

Μην τρώτε λοιπόν ότι σας ταΐζουν σαν κάτι αρεστό επειδή γράφεται με τέτοιον τρόπο που να εισπράξει μόνο θετικά σχόλια. Οτιδήποτε δεν έχει διαφωνίες μέσα, από κάπου βρωμάει. Και όσο ποιο πολύ βλέπω πως μπορώ και ενεργοποιώ κάθε μοναδικό μυαλό που μπορεί να συλλάβει αυτό που διαβάζει (γιατί υπάρχουν και κάτι Αστραχάν εδώ μέσα…) τόσο ποιο πολύ θα χαίρομαι για αυτό που κάνω!

Δεν κρύβω και την αγωνιά μου για το αν θα εγκριθεί αυτό το γραπτό από τη διαχειρίστρια που τείνει να διαφωνεί μαζί μου ποιο πολύ από όλους αλλά με αποπληρώνει στο τέλος σε πολλά θέματα, όχι σε όλα, στο τελικά ρε λαμόγιο, πάλι δίκιο είχες!

Φιλιά λοιπόν… και διαφωνήστε ελεύθερα!

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked