Ασύνδετες σκέψεις #5

Date:

του Παύλου Τσίου

ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ… Πόσο μα πόσο μεγάλο ψέμα τελικά! Πόση μεγάλη κοροϊδία έχει όλο αυτό που μας μεγάλωσαν έτσι στη ζωή μας…!!!

Προβάλλοντας μόνο την αρνητική πλευρά αυτού, μας μάθανε την ποιο βολική του έννοια… να δίνεις! Και εμείς οι καλοπροαίρετοι μαλάκες δίναμε και περιμέναμε να πάρουμε κιόλας! Μας όριζαν ως φόβο το να μην δώσουμε πικρία να μην δώσουμε κακία να μην κάνουμε κάτι που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν και εμείς δίναμε την ψυχή μας, και την δίναμε και την δίναμε και περιμέναμε…

Υποσυνείδητα, ενώ ήταν ξεκάθαρο τι εννοεί, όλοι μας προσέχαμε να μην κάνουμε το λάθος· αυτό που θα μας φέρει στη θέση να περιμένουμε το ίδιο, και δίναμε. Και το γέλιο είναι πως περιμέναμε να πάρουμε ότι δώσαμε… πόσο αστείο;

Ότι δίνεις παίρνεις παιδί μου…

Εγώ έχω δώσει πολλά… εσύ;;; Και εσύ είμαι σίγουρος ότι έχεις δώσει πολλά. Το τι έχεις δώσει τώρα το ξέρεις εσύ, χωρίς να μου το πεις ξέρω ότι έχεις δώσει και ότι θέλεις να συνεχίσεις να δίνεις και θα δίνεις και θα δίνεις και…;;; Τι…; Περιμένεις να πάρεις ότι έδωσες, ε;;; Κορόιδοοοοοοοοο!!!

Θα πάρεις ότι έχει να σου δώσει. Απλά, πολύ απλά… Ή μήπως έχεις δώσει κακό και σου έχει επιστραφεί;;; Δεν νομίζω… Δίνεις ότι είσαι, δίνεις ότι έχεις, δίνεις ότι είναι αυτό που έμαθες με τις αξίες που μεγάλωσες και με τα ιδανικά που πιστεύεις από τα βιώματα σου! Παίρνεις ότι είναι, παίρνεις ότι έχει, παίρνεις ότι είναι αυτό που έχει μάθει με τις αξίες που έχει μεγαλώσει και με τα ιδανικά που πιστεύει από τα βιώματα του!

Σταμάτα να ζεις με το «ότι δίνεις παίρνεις»… δεν θα το πάρεις ποτέ έτσι, δεν θα το πάθεις ποτέ έτσι! Πάντα από τον άλλον παίρνουμε κάτι, ότι έχει, αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το ποιοι ήμαστε εμείς, με το τι θέλουμε, τι ζητάμε, και τι δίνουμε!

Γύρω μας υπάρχουν οι πάντες, και δεν είναι κλειστά βιβλία, είναι λειτουργείες και συμπεριφορές που τις βλέπουμε, που ζούμε μέσα σε αυτές. Αν δεν είναι αυτό που θέλουμε φεύγουμε. Δεν κοιτάμε τι δώσαμε και μοιρολογάμε ζητιανεύοντας να πάρουμε παράλληλα το ίδιο.

«Εγώ μωρό μου σου έδωσα αγάπη σου έδωσα στοργή σου έδωσα προδέρμ και ένα δυόροφο στη Χαλκιδική…» και τι θέλεις τώρα;;; Να πάρεις την επικαρπία για βολικό Ε9; Αυτά είχες αυτά έδωσες, να μην τα έδινες!

Αν θέλεις να πάρεις πραγματικά κάτι πάρε την υπόληψη σου (όση σου έχει απομείνει) σήκωσε την εκεί που ανήκει και κοιτά να βρεις τρόπο να ζήσεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις ότι δίνεις! Ζήσε με ότι έχει να σου δώσει, αν έχει, και ξεκόλλα!

Το αλισβερίσι της ζωής δεν το ορίζει ο έχων και ο μη έχων, για να είναι κριτήριο επιλογής. Το ορίζει να ξέρουμε τι ζητάμε και από ποιον!

Σταματήστε λοιπόν να μπαίνετε στο φούρνο και να λέτε μισό κιλό κιμά… όσο και να θέλει να πουλήσει, δεν έχει να σας δώσει. Δεν μετράνε τα κοψίδια που ψήσατε και τον ταΐσατε προχθές εσείς. Είναι φούρναρης και θα σας δώσει μόνο ψωμί!

Share post:

LATEST

Οι Grave Digger μας παρουσιάζουν το νέο τους single “Hell Is My Purgatory”

Πριν μερικές μέρες οι Heavy/Power Metallers Grave Digger ανακοίνωσαν πως στις 26 Αυγούστου θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Symbol Of...

MUSTS

Νέο lyric βίντεο από τους Septic Flesh για το τραγούδι “Coming Storm”

Την Παρασκευή 20 Μάϊου, οι Septic Flesh κυκλοφόρησαν την...

The Essex Serpent: Η Apple TV+ συνεχίζει δυναμικά

Ομολογουμένως η φετινή χρονιά θα μπορούσε να πει κάποιος...

“Farewell Yellow Brick Road”: Ντοκιμαντέρ για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Elton John

Νέο ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην περιοδεία του Elton John...

Γυμνή διαδηλώτρια προκάλεσε αναστάτωση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ...
Punked