Ασύνδετες σκέψεις #3

Date:

του Παύλου Τσίου

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ… ΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ! Πάντα σε όλο αυτό όπως και στα περισσότερα έχει να κάνει με το ποιον έχουμε απέναντι μας…

Αν έχουμε κάποιον που το εγκεφαλικό του επίπεδο μετά βίας ξεπερνάει την εικόνα ενός μετέωρου βλέμματος όπως αυτό του ροφού, τότε ακόμα και η ίδια η σιωπή το βουλώνει και αποχωρεί. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον συνδυασμό του να μιλάς να εξηγείς να εκφράζεις να δέχεσαι παράλληλα αντίδραση στο διάλογο και να σου δίνει η σιωπή όσα δεν λες. Να μπορείς να έχεις την ικανότητα να δίνεις σε λόγια όσα θέλεις να πεις και να σου είναι το χωρίς λογία σαν απάντηση σε όλα αυτά που θέλεις να ακούσεις.

Δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο του θέματος, δεν έχει να κάνει με το από πού θα γίνει, τηλέφωνο, skype, από κοντά κλπ… έχει να κάνει με το να μπορείς να το πετυχαίνεις με όσα λες!

Πολλές φορές επιμένουμε να πάρουμε μια απάντηση έτσι για το γαμώτο, έτσι για την επιβεβαίωση. Δεν χρειάζεται… η ατάκα εκείνη που έσπασε ρεκόρ «θέλω να τ’ακούω» είχε να κάνει με διαφήμιση προώθησης για κάτι (δεν θυμάμαι ούτε τι). Δεν είχε να κάνει με την αγωνιά μέσα σου να δείξεις ότι κάτι σε πείραξε, ότι κάτι δεν σου αρέσει, ότι κάτι μέσα σου θέλει ΑΥΤΟ!!! Το οποιοδήποτε θέλω σου…

Όχι… μην θέλεις να ακούς, μην επιμένεις να πάρεις μια απάντηση μόνο και μόνο για επιβεβαίωση και για να την ακούσεις…. Προσπάθησε να ρωτήσεις κάτι που από την σιωπή να σου έχει πει τα πάντα! Δοκίμασε να μπορείς να λες, αν μπορείς, πολλά λογία και επιβεβαιώσου με το να ΜΗΝ έχεις απάντηση.

Ξανατονίζω πως αυτό απευθύνεται σε εγκεφαλικά ανεπτυγμένα άτομα και ουδεμιά ευθύνη φέρω για τυχών αστροπελέκια που σας περιτριγυρίζουν! Εκεί η σιωπή ονομάζεται ανικανότητα.

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked