Ασύνδετες σκέψεις #22

Date:

του Παύλου Τσίου

Έτερον ήμισυ, υπάρχει? Έχουμε? Πόσο καταστροφική και άχρηστη στη ζωή μας είναι η λειτουργία της κοινωνίας, και το σύστημα που έχουμε στήσει σαν άνθρωποι, για τον κάθε ξεχωριστό άνθρωπο από τη γέννηση του μέχρι τον θάνατο του.

Αφού έρθεις στη ζωή σε υποχρεώνουν να εξελιχθείς με βάση πρότυπα και ορισμούς και όχι με την φυσική σου εξέλιξη, όποια και αν είναι αυτή που μπορεί η φύση σου σαν άνθρωπος να σε ωθήσει να φτάσεις, με όλα όσα μπορέσεις να κάνεις και να ζήσεις. Ακόμα και στη βίβλο κάπου αναφέρεται, ότι όλα εν σοφία εκποίησε, αλλά μόνο σαν αναφορά, ο άνθρωπος έβαλε λίγο το χεράκι του να τα διαφοροποιήσει. Και σε περισσότερα βασικά εν ζωή θέματα το έβαλε πολύ το χεράκι του και τα ισοπέδωσε. Την εξέλιξη μας τη οφείλουμε και την χρωστάμε στην οργανική βιολογία που θέλει τους κυτταρικούς οργανισμούς όπως το ανθρώπινο ον να αναπτύσσονται χωρίς έμμεσο εξωτερικό ζευγάρωμα. Για τον άνθρωπο σαν μονάδα και όχι για τα περί αναπαραγωγής, αυτό είναι άλλο θέμα και άλλο κεφάλαιο που θα αναπτύξουμε στο μέλλον! Και υποκλέπτοντας ιατρικά γραπτά από ανθρώπους που το έχουν σπουδάσει και δεν είναι απλά πολυλογάδες σαν εμένα σας παραθέτω την επεξήγηση του τι εστί κύτταρο στον άνθρωπο μήπως και γίνω μέχρι το τέλος λίγο κατανοητός! Βρήκα λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση από μια σελίδα (εδώ). Και φυσικά έντιμα και με αίσθηση ευθύνης, πως ότι δεν ανήκει σε πρωτοαναφερθείς δικές μου σκέψεις, και γνώσεις, οφείλω να δίνω την πηγή προέλευσης!

(Υπολογίζεται ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από εκατό χιλιάδες δισεκατομμύρια κύτταρα. Ως κύτταρο εννοείται μια συστηματικά οργανωμένη μονάδα μορίων, που βρίσκονται σε δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το κύτταρο διαθέτει μορφολογική, φυσική και χημική οργάνωση και την ικανότητα της αφομοίωσης, της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής. Είναι μια μονάδα ζωής ανεξάρτητη ως προς την αυτορρύθμιση και την προσαρμοστικότητά του σε σχέση με το περιβάλλον. Ως οργανισμός λοιπόν, το κύτταρο διαθέτει την ικανότητα να ζει ακόμη και χωρίς την ύπαρξη άλλων κυττάρων!!!!) Και κλείνοντας το άμεσο μάθημα βιολογίας επανερχόμαστε στο ανεξήγητο ανθρώπινο ον που τα έχει κάνει όλα μύλο μέσα του!

Το Έτερον λοιπόν ήμισυ στην πορεία το επιβάλαμε εμείς σαν κοινωνική μορφή ζωής και σαν μοναδικό τρόπο αναπαραγωγής μας. Και ενώ το ταμπελοποιήσαμε ότι μόνον έτσι μπορείς να υπάρχεις να ζεις και να αναπαράγεσαι. Είδαμε στην πορεία, χωρίς οι περισσότεροι να μπορούμε και να θέλουμε να παραδεχτούμε πως το Έτερον ήμισυ δεν είναι πάντα ζητούμενο και χρήσιμο. Είναι κάποιες και κάποιοι που το αναζητάνε διακαώς γιατί λέει νιώθουν μισοί. Εμείς οι υπόλοιποι που έτυχε να γεννηθούμε όμως πλήρης και ολόκληροι τι χρωστάμε να φορτωθούμε ένα άχρηστο μισό ακόμα??? τελικά όπως αποδεικνύεται στην πορεία, μόνο και μόνο για να καλύψουμε και να οδεύσουμε με βάση τα κοινωνικά πρότυπα το φορτωνόμαστε! Και εκεί είναι που έχει ανακαλυφθεί το επίσημα διαζύγιο και ο χωρισμός σε αρχική ανεπίσημη μορφή! Βάζοντας εν μέρη κάποια πράγματα στη θέση τους, αφού φυσικά μέχρι εκείνη τη μέρα όλα κυλούσαν και ζούσαν μέσα στην υπό πίεση ζωή. Με τον πλήρη από τους δυο να έχει ένα βάρος μόνιμα πάνω του και τον άλλο που γεννήθηκε μισός να απορεί γιατί δεν μπορεί να βρει χώρο να χωθεί! Μπορεί οργανικά να ήμαστε όλοι ολόκληροι όπως ξεκαθάρισα και από την κυτταρική ανάλυση, αλλά εγκεφαλικά από την πλύση εγκεφάλου στο τι πρέπει και στο πως πρέπει που ανατρεφόμαστε μεγαλώνοντας είναι φυσικό εκεί όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη εγκεφαλική ανάπτυξη να νιώθουν και θα νιώθουν πάντα μισοί. Ακόμα και να δέσουν δυο εγκεφαλικά ελλιπή μισά, ένα απόλυτο ολόκληρο δεν θα γίνουν ποτέ, θα είναι δυο άχρηστα μισά που συμπορεύονται προς επιβίωση και τίποτε άλλο!

Όλα έχουν και μια εξήγηση αγαπητοί μου…. Έχουμε κάνει κατεστημένο την υποκρισία για να μην βγούμε από τα κοινωνικά πρότυπα που μας έχουν ορίσει οι παλαιότεροι. Και απορώ με μερικούς πως υποκρίνονται ότι είναι καλά και ότι επειδή αυτό πρέπει δεν αλλάζουν ρότα και τροπή στη ζωή τους. Εγώ ούτε μια καλημέρα δεν μπορώ υποκριτικά να πω αν δεν γουστάρω τον αποδέκτη, όχι φυσικά να ζω και μαζί του!!!

Αλλάξτε τρόπο σκέψης, όταν σε κάθε βήμα έχει ντουβάρι μπροστά, κάντε λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, και θα βρεθεί διάδρομος διεξόδου από κάπου. Αποδεχτείτε λοιπόν όλοι όσοι γεννηθήκατε και εξελιχθήκατε ως μισοί και αναζητάτε το άλλο σας μισό ότι αν δεν χωράτε κάπου σε αυτόν που έχετε πως μπορεί αυτός να γεννήθηκε και να εξελίχθηκε ως ολόκληρος και εσείς εκεί να μην χωράτε, ή αν δεν τον βρίσκετε πως μπορεί και να μην έχει υπόλοιπα μισά εκεί έξω. Ότι όσα είχε, απλά έχουν ήδη καταληφθεί!

Εγώ προσωπικά νιώθω υπέροχα που είμαι πλήρης και δεν χρειάζομαι κανένα δεύτερο μισό για να πορευτώ, αν θα Επιλέξω πλέον να τοποθετήσω σύντροφο στο πλάι μου θα είναι και η ίδια ολοκληρωμένη και πλήρης για να φτιάξουμε δυο ολοκληρωμένα πλήρη όντα που ξέρουν ποιοι είναι που ανήκουν που χωράνε και που τους αξίζει να ζούνε και πως κλπ κλπ!!! Και να αναπαραχθώ μαζί της φέρνοντας στον κόσμο πλήρης ανθρώπους και όχι το κάποιο μισό αλλουνού!

Δεν είναι τυχαίο το κάθε τι αστείο που κατά καιρούς ακουγότανε περί ζευγαριών κλπ, ότι δηλαδή ζευγάρι έχουν μόνο τα παπούτσια μου και οι κάλτσες μου, τα αλλά όλα είναι στημένα λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα από το παρελθόν!

Σκεφτείτε όλες εσείς οι γυναίκες που οργανικά σας έχει χτυπήσει την πόρτα εκείνο το καμπανάκι, «εγώ πότε θα γίνω μάνα????» κλπ, και δεν υπάρχει το άλλο ολόκληρο ή μισό, ανάλογα τα κύτταρα σας και την ανατροφή σας πάντα! Με βάση την κοινωνία δεν προβλέπετε να μπορείτε και δεν θα γίνετε μάνα, αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε ολοκληρωμένο άρθρο μια άλλη φορά! Το υπόσχομαι και κλείνω με την ευχή να βρούμε αυτό που μας αξίζει πρώτα για εμάς και μετά για τον άλλον διότι αν χάσουμε από μόνοι μας την αξία μας τότε πως θα δώσουμε τα πάντα και όσα αξίζει ο άλλος και η άλλη???

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked