Ασύνδετες σκέψεις #15

Date:

του Παύλου Τσίου

Αγάπη! Μια λέξη συνώνυμο της απόλυτης ανάγκης που πηγάζει μόνο μέσα σε αυθεντικές ψυχές. Και το λέω με την πάσα επιφύλαξη της κάθε κ*ριόλ*ς που έχω γνωρίσει και δεν απευθύνομαι προς τα εκεί.

Χωρίς να θέλω να προκαλέσω αρνητικές και κακές σκέψεις στη διαχειρίστρια θα αφιερώσω όλο αυτό που σκέφτηκα σήμερα, και με έφερε σε θέση να γράψω για ένα θέμα που είναι ειδήμων μόνον η Μαίρη, σε μια φίλη που αν και της αξίζουν τα πάντα δεν βρέθηκε ποτέ ένα αληθινό αρσενικό να της τα προσφέρει.

Αναφέρομαι λοιπόν στην αγάπη που χρειάζεται κάθε ξεχωριστή αληθινή γυναίκα μέσα της για να νιώθει ζωντανή, εκείνη την αέναη έννοια που απλά σαν πέπλο περιβάλει όλο της το είναι και που στην σκέψη και μόνο της δίνει ζωή. Γιατί καλώς ή κακώς κάθε γυναίκα είναι μοναδική και καμία δεν μοιάζει με καμιά!

Χαριτολογώντας πολλές φορές με έναν φίλο σε περιστατικά που αντιμετωπίζουμε από μια γυναίκα από οποιαδήποτε, λέμε από κοινού το εξής… «Καλά ρε, ένα καλούπι τις έφτιαξε όλες;;;» αλλά δεν είναι έτσι… Όταν ένας άντρας λοιπόν μπορεί να διαχωρίσει μέσα του πως κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και μοναδική, μπορεί να δώσει πολλά αν νιώσει αγάπη. Αυτήν την αγάπη που θέλει σαν κινητήρια δύναμη μια γυναίκα για να νιώσει ότι υπάρχει λόγος που ζει και αναπνέει. Ευχή και κατάρα λοιπόν σε όλες σας γλυκές μου υπάρξεις να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε τόσο που να σπάσει η καρδιά σας, από αγάπη!

Τελικά, υπάρχει δεν υπάρχει αυτή η αγάπη, είναι τόσο διαφορετική για όλους μας. Μόνο όσοι το έζησαν έχουν άποψη και θεωρία, ενώ όσοι δεν το έχουν νιώσει αν ανήκουν σε όσους το πιστεύουν το περιμένουν όσο τίποτε άλλο. Σε όσους όμως δεν πιστεύουν στην αληθινή αγάπη και την περιγελούν και τη χλευάζουν, τους λέω ότι μην τους τύχει… γιατί δεν θα ξέρουν πώς να δικαιολογηθούν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό. Αν αρχίσω να αναλύω για το πώς τη βιώνω εγώ θα έχουμε θύματα και δεν παίρνω στο λαιμό μου κανέναν και καμία.

Το μόνο που εύχομαι και πιστεύω να συμβεί κάποια στιγμή είναι ότι η φίλη μου, αυτή που με προκάλεσε να γράψω σήμερα για την αγάπη, θα τη βρει μια μέρα τόσο ζωντανή και αληθινή γιατί την πιστεύει και την αναζητάει. Άλλωστε όλες όσες το νιώσατε έτσι δεν σας ήρθε, εσύ Μαίρη τι λες;

Ανοίξτε την καρδιά σας, όλοι φίλοι μου και φίλες μου, και δώστε αγάπη… όλοι χρειαζόμαστε από λίγη ίσως και από πολύ.

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked