Ασύνδετες σκέψεις #14

Date:

του Παύλου Τσίου

Τι είναι ευτυχία τελικά; Η Ευτυχία αν δεν είναι κάποια γνωστή σου που μπορεί να την βαφτίσανε έτσι, τότε είναι αυτό που νιώθεις για ότι εσύ κρίνεις και πιστεύεις ότι είναι.

Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και από άνθρωπο σε ζώο… Ακριβώς όπως το λέω, σε ζώο, γιατί έχουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας που προσβάλλοντας τα ζώα τους αποκαλούμε έτσι, γιατί είναι!

Εγώ προσωπικά γνώρισα και το βασιλιά τους, για την ακρίβεια τη βασίλισσα τους! Είναι η αρχηγός σε αυτό που μπορείς να αποκαλέσεις απόλυτα ζώο… και είμαι σίγουρος -το ξέρω- ότι με διαβάζει, πως θα μου κάνει παρατήρηση γιατί αναφέρθηκα σε αυτήν. Είναι τόσο ηλίθια επίσης, που θα παραδεχτεί πως είναι το ένα και μοναδικό ζώο που εννοούσα.

Προλογίζω τόσο πολύ εκτός θέματος γιατί πρέπει να δικαιολογήσω την αφορμή που με έκανε να αναρωτηθώ και να θέσω άμεσα το ερώτημα τι είναι ευτυχία και αν είμαι ευτυχισμένος ή νομίζω ότι είμαι. Και το ίδιο να αναρωτηθείτε και εσείς, όσοι κατά καιρούς με διαβάζετε…

Εγώ λοιπόν θεωρώ πλέον από όσα έχω ζήσει και βιώσει πως ευτυχία αληθινή είναι οι στιγμές. Δεν χρειαζόμαστε κάτι μεγάλο κάτι ακριβό ή κάτι φανταχτερό. Μια στιγμή που μπορεί να διαρκέσει κάποιες ώρες ή μερικά δευτερόλεπτα που μπορεί να είναι μια δυνατή αγκαλιά σφιχτή ή ένα πεταχτό φιλί ή ένας καφές στο παγκάκι βλέποντας τον ήλιο να χάνεται ή ένα τηλεφώνημα ξαφνικό στη μέση της νύχτας που να λέει μου λείπεις ή πολλά παρόμοια χιλιάδες παραδείγματα, είναι ευτυχία γιατί δεν κοστίζουν τίποτα και δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται πουθενά.

Από όσα έχω περάσει λοιπόν σε αυτό κατέληξα. Αν και είχα πρόταση κάποτε από το ζώο που προανέφερα να αγοραστώ για ένα τριήμερο ευτυχίας, κατά τα δικά της κριτήρια, δεν ενέδωσα γιατί δυστυχώς για την ίδια δεν είναι όλα για πούλημα. Είχε την ανάγκη να αγοράσει λίγη ευτυχία αλλά δεν υπήρχε εκείνο τον καιρό στην αγορά.

Επιπλέον πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι αληθινή ευτυχία και το οξύμωρο είναι πως ξέρουν πάρα πολύ καλά τι είναι δυστυχία. Κρύβονται λοιπόν πίσω από τη μεγαλομανία του να ξοδεύουν, οι έχοντες φυσικά, αγοράζοντας υλικά αγαθά.

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις τώρα ρε φίλε;;; Κρύβεσαι πίσω από τη φτώχεια σου και μας πουλάς θεωρία ότι είσαι ποιο ευτυχισμένος από εμένα που αγοράζω ότι θέλω όποτε θέλω κλπ κλπ…!!!

(έτσι είπαμε νιώθει και πιστεύει, αλλά δεν είναι έτσι… δεν αγοράζονται τα πάντα)! Όχι ρε φίλε… αλλού θέλω να καταλήξω. Πως ευτυχία είναι αυτό που νιώθει ο καθένας μέσα του, το πόσο δηλαδή ολιγαρκής ή άπληστος είναι· αυτό ορίζει την προσωπική του ευτυχία! Εννοείται φυσικά πως ο έχων τα πάντα είναι στην κορυφή της ευτυχίας αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε κόσμους ιδανικά πλασμένους και όχι σε αυτόν που ζούμε εμείς που είναι άδικος! Γιατί γενικότερα η ζωή είναι άδικη και παραδείγματα υπάρχουν άπειρα…

Οπότε ζήστε τη στιγμή και μην κρίνετε γιατί θα κριθείτε, (μην κοιτάτε εμένα που βάζω επίθετα ταμπέλες και κρίνω τους πάντες και τα πάντα, εγώ είμαι άφθαρτος και αθάνατος όπως αποδείχτηκε, δεν θα μεταφερθώ από την άλλη πλευρά, ακόμα τουλάχιστον… γιατί στον παράδεισο δεν υπάρχει θέση και στην κόλαση δεν με δέχονται, επειδή θα αναλάβω την αρχηγία και θα γίνουν όλα που**να μετά…) ζήστε λοιπόν… ζήστε τις απλές μικρές στιγμές όσο μπορείτε. Και αν έχετε και πέντε φράγκα μην τα κάνετε υλικά. Ταξιδέψτε, κάντε τα εικόνες και στιγμές!!!

Η ζωή μας είναι μικρή και είναι άδικη, το πάπλωμα που σου δίνεται να σκεπαστείς όταν γεννηθείς είναι μικρότερο από το μπόι σου όσο και αν έχεις, ή τα πόδια σου θα μένουν απέξω αν το τραβήξεις ψηλά ή το στήθος και τα χέρια αν το πας χαμηλά.

Ευτυχία λοιπόν είναι η ίδια η ζωή… Ζήστε την!

Share post:

LATEST

Coolio: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο τραγουδιστής του θρυλικού “Gangsta’s Paradise”

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών ο Αμερικανός ράπερ Coolio, γνωστός κυρίως για το εμβληματικό τραγούδι "Gangsta’s Paradise". Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ...

MUSTS

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο θρυλικός σαξοφωνίστας Pharoah Sanders

Πέθανε ο Pharoah Sanders, ο θρυλικός τενόρο σαξοφωνίστας που...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 80 αγαπημένα pop τραγούδια με άρωμα ‘80s

Άλλωστε η μουσική είναι μία και τα όρια προκύπτουν...

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25...

Οι μεγαλύτεροι γκαντέμηδες στην ιστορία

Σήμερα νιώθω λίγο διδακτικός, οπότε θα σας (παρα)μορφώσω με...
Punked