Ασύνδετες σκέψεις #13

Date:

 του Παύλου Τσίου

Queens and kings – Υπάρχουν άραγε ακόμα ή είναι μόνο αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…;;;

Όλοι μεγαλώσαμε με κάποια πιστεύω που σαν παιδιά μας έμοιαζαν περισσότερο με ιστορίες παραμυθιών, στην πορεία όμως καταλάβαμε ότι τα παραμύθια είναι μέρος της ίδια μας της ζωής.

Όσο ρεμάλι και να είναι ένα αγόρι όταν μεγαλώνει και γίνεται άντρας, ψάχνει έμμεσα να βρει την πριγκίπισσα του και να την κάνει βασίλισσα στο αρχοντικό του ή οπουδήποτε αλλού. Όσο πετάμενη κα***λα να είναι ένα κορίτσι όταν μεγαλώσει και γίνει γυναίκα, επίσης έμμεσα ψάχνει να βρει τον άντρα που θα την κάνει βασίλισσα στη ζωή του. Και όταν αυτοί οι δρόμοι  διασταυρωθούν, τότε μόνο θα πάρει ο καθένας τη θέση που του δίνει ο άλλος… Γιατί δεν την έχει ούτε την είχε, του τη δίνει έκαστος από την άλλη πλευρά ο άλλος.

Και για τον άντρα που δίνει τον ρόλο της βασίλισσας σε μια γυναίκα είναι κάτι πολύ εύκολο, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ίδια κατά πόσον μπορεί να τον κρατήσει ή να τον χάσει και κάποια στιγμή να ξεπέσει. Η γυναίκα δεν θα πέσει από πολύ ψηλά. Σαν να λεμέ τι είχαμε τι χάσαμε… σε γνώρισα απλή κοινή θνητή, σε έκανα βασίλισσα της ζωής μου και εσύ ξέπεσες με ότι έκανες εκεί που ήσουν. Ε και;;;

Από την άλλη πλευρά είναι διαφορετικά. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να κάνουν βασιλιά, πρώτα στα μάτια τους, έναν κοινό θνητό και να τον έχουν ψηλά. Αν λοιπόν κάνεις το λάθος να ξεπέσεις στα μάτια τους, θα πέσεις από πάρα πολύ ψηλά και μετά τίποτα δεν μπορεί να κάνει αυτή τη γυναίκα να τον επαναφέρει στη θέση του. Την έχασε· και αυτήν και τη θέση του…

Δεν μπορώ να δω μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας αλλά μπορώ να δω και έχω δει, τα ίδια αυτά τα μάτια πως κοιτάζουν έναν άντρα όταν τον έχουν ψηλά· και είναι ίσως η ωραιότερη θέση που μπορεί να καθίσεις ποτέ στη ζωή σου…! Όπως επίσης μπορώ να δω από πόσο ψηλά μπορεί να πέσω αν στραβοπατήσω…!

Κατά έναν περίεργο τρόπο και λόγο, κατά βάση ανεξήγητο, ξέρω και το πώς είναι ένα τέτοιο πέσιμο και πόσο πολύ πονάει! Άλλωστε η ζωή είναι όπως οι καιρικές συνθήκες. Τη μια λιάζεσαι και απολαμβάνεις το αίθριο της ημέρας και την άλλη ξαφνικά μπορεί να σε χτυπάνε βροντές και καταιγίδες. Είμαστε προσαρμόσιμο είδος και επιβιώνουμε σε όλες τις συνθήκες, αλλά μερικές καταστάσεις πονάνε πιο πολύ απ’ ότι περίμενες.

Αν λοιπόν έχεις δυο γυναικεία μάτια που σε κοιτάζουν σαν βασιλιά, μην τα προδώσεις ποτέ σου. Μην επιτρέψεις σε μια γυναίκα που σε έκανε βασιλιά και σε κοιτάζει με το κεφάλι ψηλά να το σκύψει και να σε κοιτάξει εκεί κάτω, χαμηλά. Θα σε πονέσει τόσο πολύ αυτή η αίσθηση που τίποτα δεν υπάρχει όμοιο του για να το συγκρίνεις. Και όσο και να προδοθείς δεν είναι ποτέ τόσο δυνατό! Είναι ποιο σημαντικό να κρατήσεις τη θέση σου σαν βασιλιάς παρά να την κάνεις βασίλισσα. Γιατί μια βασίλισσα χωρίς το βασιλιά της είναι ένα τίποτα. Βασίλισσα νοητέ υπό τον βασιλιά!!!!

Περαστικά λοιπόν σε κάθε έκπτωτο…

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked