Ασύνδετες σκέψεις #12

Date:

του Παύλου Τσίου

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ – Πολλές φορές η απουσία και η παρουσία από κάπου έχει να κάνει κατά βάση με την διάθεση.

Αν και είναι κάτι απλό σαν εννοία έχει μέσα τόσα πολλά να πεις για κάθε γεγονός ξεχωριστά που μέρες ολόκληρες να γράφουμε και να αναλύουμε δεν θα τελειώσουν τα επιχειρήματα.

Διαβάζω πολλά mail που έρχονται για τη σελίδα των ασύνδετων σκέψεων μου τον λόγο που δεν έγραψα κάτι άλλο τόσο καιρό… μέχρι και ότι μάλωσα με τη διαχειρίστρια, μέχρι ότι γράφω κάπου αλλού και τέτοια! Όχι…. Αν έχω κάτι να γράψω θα είναι μόνο εδώ!

Γράφεις κάτι όταν έχεις να πεις και να γράψεις κάτι… δεν είναι φασόν μιας βιοτεχνίας να βγάλουμε παραγωγή να κινηθεί το εργοστάσιο. Οι σκέψεις πάντα θέλουν να έχεις κάτι να πεις… όσο και άσχετο και ασύνδετο και ακαταλαβίστικο να είναι σαν αυτά τα δικά μου τα μπερδεμένα πρέπει να υπάρχει και κάτι να πεις!

Βασικά έπαιξε ρόλο η «μούσα» μου… (για όλα πάντα υπάρχει και φταίει μια γυναικά) δεν μου δίνε τροφή για να έχω να πω κάτι. Ήταν όλα τόσο λιτά, καθημερινά, και βαρετά που ούτε εμένα τον ίδιο ερέθιζαν, πόσο μάλλον την ικανότητα μου να γραφώ… Και τώρα που μου έχει δώσει σκέψεις από διάφορα συμβάντα μαλώνω με τον εαυτό μου στο τι να κάνω.

Πάντα με εξιτάριζε το γεγονός όταν επιβεβαιωνόμουν, με ερέθιζε εγκεφαλικά, μου έφτιαχνε τη μέρα τη διάθεση, με ανέβαζε σαν άνθρωπο. Ηθική και πνευματική ικανοποίηση… επι του παρόντος είμαι σε ένα αδιέξοδο.

Πρώτη φορά με χάλασε τόσο πολύ μέσα μου που είχα δίκιο…. Δίνεις μια εικόνα σε κάποιον από το τι βλέπεις σε αυτόν και βλέπεις ξεκάθαρα πως η λέξη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Δεν υπάρχει στη σκέψη του, δεν υπάρχει σε καμία του λειτουργία.

Εγώ πιστεύω πως όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους, όλα στη ζωή κάποια στιγμή σε φέρνουν αντιμέτωπο με κάθε τι που αδυνατείς να δεις και να καταλάβεις και το βρίσκεις στην τελική μπροστά σου. Είτε τυχαία, είτε από κάποιο τρανταχτό συμβάν!Αυτής της φιλοσοφίας είμαι. Οπότε όταν έρθει αυτή η στιγμή που σε όσα έλεγες νιώθεις δικαιωμένος και χαρούμενος γιατί είχες δίκιο πρέπει να πετάς από χαρά.

Όχι……….!!!!! Δεν χαίρομαι!!! Ενώ έπρεπε να πετάω από τη χαρά μου δεν χαίρομαι! Ενώ έπρεπε να κάνω σαν τον κόκορα και να φωνάζω από τη λογική του δίκιου μου εγώ δεν είμαι καλά!

Κατάφερε με τον τρόπο της η κ*ριόλα να με κάνει αντί να πάρω ανάσα ικανοποίησης και χαράς να με πειράξει το όλο αποτέλεσμα. Κατάφερε να με κάνει να έχω την απορία αν τελικά όσο δίκιο και αν είχα μήπως είχα άδικο τελικά??? Άδικο δεν είχα… αλλά βγάζω το καπέλο μου! Της βγάζω το καπέλο… γιατί θέλεις ποιο μεγάλη δύναμη να πεις φταίω ρε, από το να επιμένεις ανούσια για να μην σου πέσει η μύτη.

Πάνω από όλες τις αξιοπρέπειες είναι η ικανότητα μας να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε! Να λεμέ ναι ρε μ*λάκα… φταίω!!! Συγνώμη…!!!! Και να το εννοούμε!

Όπως ξέρω να κοκορεύομαι έτσι ξέρω και να αναγνωρίζω. Ξέρω να παραδέχομαι. Ξέρω κάποιες έννοιες που για πολλούς από εσάς είναι άγνωστες. Και όταν έρχομαι εγώ στη θέση να τις αντιμετωπίσω τα χάνω… έτσι ένιωσα σήμερα!

Η αλήθειες πονάνε… και όσο και να με πονάει αυτή η αλήθεια όφειλα να σας την πω! Μέσα μου όμως χαίρομαι όσο και να πονάω… όσο και να τα ‘χω χαμένα!

Να είστε αξιοπρεπής όσο μπορείτε, αλλά πάνω από όλα να ξέρετε να παραδέχεστε… κάνετε τον άλλον να μην έχει πια λόγια!

Share post:

LATEST

MUSTS

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...

Πόσες διασκευές του “Enjoy The Silence” είμαστε ικανοί να αντέξουμε;

Αγαπάμε ίσως και λατρεύουμε Depeche Mode! Το συγκρότημα από...
Punked