Με μία ανακοίνωση παραίτησης δήλωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα ο Marco Hietala, η οποία ανέβηκε στην επίσημη σελίδα των Nightwish στο Facebook.

Ο Hietala μπήκε στους Nightwish το 2001 με το album “Century Child” ως μπασίστας και τραγουδιστής ενώ συμμετείχε και στη σύνθεση ορισμένων κομματιών σε συνεργασία με τον Tuomas Holopainen ή κατά μόνας, ενώ έκτοτε πολλά τραγούδια γράφτηκαν με στόχο να εκτελεστούν σαν ντουέτα με γυναικεία και αντρικά φωνητικά, όπως το “Ever Dream”, το “Planet Hell” και το “Wish I Had an Angel” ενώ διάσημο παράδειγμα είναι και η διασκευή του “The Phantom of the Opera” με τον Marco και την Tarja στα φωνητικά. Η συμμετοχή του έγινε πολύ πιο ενεργή στη διαδικασία παραγωγής του album “Dark Passion Play” που κυκλοφόρησε το 2007, με το τραγούδι “The Islander” να είναι εξ ολοκλήρου δικό του και στο οποίο αντί για μπάσο παίζει ακουστική κιθάρα.

Μέσα στην ανακοίνωση αυτή, δηλώνει πως αποχωρεί από τους Nightwish και από το δημόσιο βίο, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την εμπορευματοποίηση της μουσικής την εποχή του streaming και φέρνοντας παραδείγματα για τις κακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο χώρο, ενώ τόνισε πως η αποχώρησή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και την κατανόηση του συγκροτήματος.

«Η τελευταία χρονιά με ανάγκασε να μείνω σπίτι και να σκεφτώ. Και έπιασα τον εαυτό μου να έχει απομυθοποιήσει πολλά πράγματα. Ανακάλυψα ότι έχω ανάγκη αυτή την αναγνώριση. Για μένα, για να συνθέτω, να τραγουδάω και να παίζω, πρέπει να βρω καινούριους λόγους και εμπνεύσεις. Κι ακόμα είναι στο ιστορικό μου ότι είμαι χρόνιος καταθλιπτικός. Είναι επικίνδυνο για μένα και για τους ανθρώπους γύρω μου, το να συνεχίσω. Μερικές από τις σκέψεις μου τον τελευταίο καιρό ήταν σκοτεινές. Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Εχω τους δυο γιους μου, τη σύζυγό μου, την υπόλοιπη οικογένειά μου, ένα σκύλο και πολλή αγάπη. Και δε νομίζω πως θα λείψω για πάντα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι Nightwish σε απάντησή τους δήλωσαν πως θα αναγκαστούν να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις και να συνεχίσουν την προγραμματισμένη τους περιοδεία για το νέο τους album “Human ://: Nature” με έναν προσωρινό μπασίστα.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: