Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς. Τι θα βάλεις την ώρα μιας συνέντευξης, προκειμένου να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση και προς θεού να μην φανεί από το πρώτο λεπτό, ότι από κάτω είσαι σαν ένα κινητό κάδρο.
Στις περισσότερες εταιρείες ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίοι δεν έχουν αποδεχτεί στην νοοτροπία τους, την εξέλιξη στην εμφάνιση της νέας εποχής. Με την τέχνη του tattoo να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο, αρκετοί υποψήφιοι υπάλληλοι αναρωτιούνται αν αξίζει να ρισκάρουν την καριέρα τους, προκειμένου να κάνουν αυτό που πραγματικά τους εκφράζει. Υπάρχει περίπτωση όμως να σε απορρίψουν ή να σε απολύσουν, εξαιτίας ενός tattoo;
Δυστυχώς η απάντηση μέχρι και σήμερα, είναι πως είναι πολύ πιθανό. Σίγουρα έχει να κάνει ξεκάθαρα με την πολιτική της κάθε εταιρείας και νέοι υπάλληλοι είναι πιθανό, να έχουν λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους παλαιότερους. Είναι δίκαιο όμως αυτό;
Θα μπορούσαν να απορρίψουν έναν υποψήφιο για πολλούς διάφορους λόγους, πέρα από την εμφάνιση. Θρησκεία, σεξουαλικές προτιμήσεις κ.τ.λ. Παρόλα αυτά αν απορρίψουν κάποιον εξαιτίας των tattoo του, δεν θα είναι άξιο σημασίας για τους περισσότερους εκεί έξω.
Γιατί όμως αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα;
Σε μεγάλες συντηρητικές εταιρείες, είναι πολύ πιθανό να θεωρούν ότι ένας τέτοιος υπάλληλος μπορεί να είναι προκλητικός ως προς τους υπολοίπους. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο για εκείνους και το σημείο στο οποίο θα είναι ορατό, όπως και το τι θα απεικονίζει. Για παράδειγμα ένα προσβλητικό για το κοινό αίσθημα τατουάζ, μπορεί να θίξει κάποιους από τους υπόλοιπους υπαλλήλους.
Αν το κρύψω πειράζει;
Έστω ότι υπάρχει μια δασκάλα νηπιαγωγείου εκεί έξω η οποία έχει διάφορα τατουάζ στο σώμα της. Υπάρχει περίπτωση να της ζητήσουν να τα κρύψει, γιατί πολύ απλά ο ρόλος της αυτόματα την καθιστά πρότυπο στα παιδιά. Οπότε καλό θα είναι σε μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις, να υπάρχει μια διαφορετική διάθεση ακόμα και από την πλευρά του υπαλλήλου.
Μα αν θέλω να κάνω, να απαρνηθώ αυτό που με εκφράζει;
Οι παραδοσιακές απόψεις για το τατουάζ, είναι βαθιά συνυφασμένες με τον εταιρικό κόσμο. Αν λοιπόν δεν είσαι το αφεντικό, τότε είναι πολύ πιθανό να μην περάσει το “δικό” σου εκεί μέσα. Το σημαντικό είναι ότι στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες εταιρείες αλλάζουν την οπτική τους απέναντι στη θέα ενός tattoo, μακρυά από απαρχαιωμένες ιδέες και απόψεις.
Πηγή: theguardian.com