Από τη Δευτέρα 18/1 ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο, καθώς και τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ετσι, το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Για όλο το λιανεμπόριο: Από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους μέχρι τις 9:00 μ.μ., που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας). Για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες: Από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικό).

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν σε όποιο εμπορικό κατάστημα επιθυμούν μόνο με το SMS, χωρίς να απαιτείται να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού με το κατάστημα.

Ωστόσο, για τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες και τα ΚΤΕΟ οι πελάτες θα προσέρχονται MONO κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων (e-mail, SMS). Φυσικά, θα απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση η αποστολή του SMS με τον αριθμό 2.

Προαιρετική είναι και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Πώς θα μετακινούνται οι πολίτες -Το SMS που πρέπει να στέλνουν

  • Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται στα καταστήματα είτε στέλνοντας αριθμό 2 SMS στο 13033, είτε με έντυπο μετακίνησης.
  • Τα μηνύματα θα έχουν διάρκεια 2 ωρών. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.
  • Εντός του Νομού μας
  • Mόνο με click away στις «κόκκινες» περιοχές
    Ωράριο λειτουργίας: προτεινόμενο 07:00-20:00

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιρασθείτε το: