Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Date:

Εδώ να σημειώσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής που προκάλεσε η ΧΑ για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που παρέχει την δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά και ολοκληρώθηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα:

– 162 βουλευτές ψήφισαν υπέρ.

– 103 ψήφισαν κατά.

– 34 απουσίαζαν χωρίς αιτιολόγηση.

Ένας εκ των απόντων ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία δεν ήταν θέμα… κομματικής διαφοροποίησης, αλλά θέμα συνέπειας! Κι αυτό διότι ο Σταύρος Κοντονής δεν έφτασε έγκαιρα στην Βουλή…

Νωρίτερα το νομοσχέδιο επί της αρχής υπερψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜ ΣΥΜΠ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ. «Παρών» από ΚΚΕ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΕΚ.

Στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε αυτό το νομοσχέδιο να αντιμετωπισθεί χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Να μην διαιωνισθεί ένα καθεστώς που αποτρέπει πολλά ζευγάρια να δώσουν μια καινούρια ζωή σε παιδιά που ζουν στα ιδρύματα.

«Το νομοσχέδιο», είπε ο πρωθυπουργός, «δικαιώνει τους ανθρώπους που περιμένουν χρόνια για ένα παιδί. Η υιοθεσία θα γίνεται σε 8-12 μήνες. Μετατρέπουμε μια υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε μια υπόθεση που θα διεκπεραιώνεται σε 1 χρόνο. Διασφαλίζει ότι όταν το παιδί ενηλικιωθεί, θα μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του και να βρει τις ρίζες και τους φυσικούς του γονείς. Το θέμα που προκάλεσε αρκετή σύγχυση στο δημόσιο διάλογο, ήταν η ταύτιση αναδοχής και υιοθεσίας. Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός είπε: «Το γιατί όλες αυτές τις μέρες δεν συζητάμε για την ουσία του ν/σ αλλά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων, προκαλεί ερωτήματα. Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που το μίσος τούς τρέφει και τρέφονται από αυτό. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα ν/σ που αφορά αυτούς που προσφέρουν στην κοινωνία. Επιπλέον, είμαστε υποχρεωμένοι εκ του Συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας ισότιμα».

Πηγή:  newsit.gr

Share post:

LATEST

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα εγώ. Αυτό δεν είναι τέρας’; Αριστουργηματική κυνικότητα ή το γενεαλογικό δέντρο του τέρατος που απλώνεται από...

MUSTS

Jack White: Fear of the Dawn – Μήπως μιλάμε για το δίσκο της χρονιάς;

Τα ελληνικά ραδιόφωνα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μιλάμε...

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...
Punked