Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, John Mark Windle, παρουσίασε πρόταση νόμου για την ίδρυση ενός ταμείου με σκοπό την κατασκευή του αγάλματος προς τιμήν της country τραγουδίστριας που έχει συνεισφέρει πολλάκις στην πολιτεία του Τενεσί.

Το άγαλμα θα ανεγερθεί στο πολιτειακό καπιτώλιο του Νάσβιλ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την ανάθεση του έργου σε καλλιτέχνη για τη δημιουργία του, η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικές δωρεές και επιχορηγήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το γλυπτό θα τοποθετηθεί προς την κατεύθυνση του Αμφιθεάτρου Ράιμαν, έναν ιστορικό χώρο μουσικής, στο οποίο διεξαγόταν μέχρι το 1974 η εβδομαδιαία συναυλία Grand Ole Opry, που μεταδίδεται σταθερά στο ραδιόφωνο από το 1925 μέχρι και σήμερα.

15

«Είναι ένα παθιασμένο άτομο που αγαπά τους πάντες και οι πάντες την αγαπούν», είπε ο Windle. «Σε αυτό τη σημείο της ιστορίας, υπάρχει καλύτερο παράδειγμα, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στον κόσμο, ενός ηγέτη που είναι καλός, ευπρεπής και παθιασμένος άνθρωπος;» Παράλληλα με το σχέδιο νόμου, υπάρχει στο internet μία διαδικτυακή συλλογή υπογραφών η οποία ζητά να αντικατασταθούν όλα τα συνομοσπονδιακά μνημεία με αγάλματα της Parton και έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 25,000 υπογραφές.

«Πέρα από την πανέμορφη μουσική της που έχει αγγίξει τις καρδιές και τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών, η φιλανθρωπική πλευρά της Dolly Parton έχει ασυζητητί αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Ας αντικαταστήσουμε τις προτομές αντρών που επεδίωξαν να σκίσουν τη χώρα στη μέση με το μνημείο μιας γυναίκας που σε όλη της τη ζωή μας έφερνε όλους πιο κοντά», γράφει το petition.

Η Dolly Parton μέσα στην περασμένη χρονιά δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Vanderbilt για την έρευνα πάνω στον κορωνοϊό.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: