Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά δεν θα το κάνω. Θα θυμηθώ μονάχα μερικές στιγμές που τα τελευταία οκτώ χρόνια έγιναν σταθμοί στο χαλασμένο αυτό roller coaster που μπήκε στη Βουλή, είχε το όνομα “Χρυσή Αυγή” και στις 22.10.2020 έδυσε οριστικά.

Ήταν Μάιος του 2012 όταν ο φυλακισμένος πλέον Γιώργος Γερμενής, φώναξε εκείνο το περιβόητο “Εγέρθητω” στους δημοσιογράφους επειδή όπως τους ψιλοεξήγησε, αυτή είναι μια συνήθεια που έχουν ‘αυτοί οι χρυσαυγίτες’, ενώ όποιος δεν θα τηρούσε την συγκεκριμένη εντολή θα ‘μπορούσε να περάσει εξω’. Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει πως ο σεβασμός εμπνέεται και δεν επιβάλλεται αλλά μάλλον ο ‘Καιάδας’ δεν θα καταλάβαινε.

mixal-1Ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2012, ο επίσης φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης σε ζωντανή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα, αφού αποκάλεσε την Λιάνα Κανέλλη “παλιοκουμμούνι” και έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου αποκαλώντας την “νούμερο” χτύπησε την βουλευτή του ΚΚΕ η οποία προσπάθησε να υπερασπιστεί την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής. Κι ομως, το δικαστήριο που ακολούθησε αρκετό καιρό μετά τον απάλλαξε για “τυπικούς λόγους”. Θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να μην τιμωρούνται τέτοιες συμπεριφορές, αλλά τότε η δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να περάσει το σωστό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Παύλος Φύσσας, έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος υπήρξε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όλα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια αποδείκνυαν πως αυτοί οι τύποι που αγαπούσαν τα όπλα, χαιρετούσαν ναζιστικά, χτυπούσαν γυναίκες και διοργάνωναν πογκρόμ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο 7 χρόνια μετά ήταν εγκληματική οργάνωση.

1100-068ab307-ba4c-45bf-b77e-b91bfc2b35a4Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή. Ο λαός που παραπλανήθηκε και του χάρισε την ψήφο του για δυο τετραετίες, κατάλαβε επιτέλους πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτά τα άτομα και τους στέρησε την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Από τότε οι σχέσεις τους διερράγησαν οριστικά και ένας εξ αυτών, ο φιλόδοξος και λαλίστατος Ηλίας Κασιδιάρης, είχε τη φαεινή ιδέα να ιδρύσει και δικό του κόμμα λανσάροντας τον εαυτό του ως αρχηγό: Έλληνες Γ Τ Π (που σημαίνει Για Την Πατρίδα όσο κι αν αυτό σας κάνει να σκεφθείτε κάτι άλλο). Για Τα Προσεχή (Γ Τ Π) χρόνια θα βρίσκεται όμως στη φυλακή, όπως αποφάσισε στις 22.10.2020 το δικαστήριο.

Έπρεπε. Για τον Παύλο, για τη Λιάνα, για τη Ρένα, για όσους τραμπουκίστηκαν, για όσους δέχθηκαν bullying και για όσους εξαπατήθηκαν από μερικούς επιτήδειους που καπηλεύτηκαν το πατριωτικό αίσθημα του λαού και την ταλαιπωρία του από την οικονομική κρίση για να γίνουν βουλευτές και να ονειρεύονται πως κάποια μέρα θα κυβερνήσουν κιόλας, οπωσδήποτε όχι δημοκρατικά, όπως ευτυχώς αποφύγαμε. Καλή διαμονή στα καταστήματα κράτησης της χώρας, υπάρχει εμπιστοσύνη στο σωφρονιστικό σύστημα και πιστεύω ότι θα βγουν από εκεί μέσα αν όχι καλύτεροι, τουλάχιστον άνθρωποι.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΤο σαμπουάν σε στερεή μορφή είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά σου
Next articleΑυτός ήταν ο Ζακ που γνώρισα εγώ και δεν θα ξεχάσω ποτέ
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.