Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα είναι υπόδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής

Date:

Ονομάζεται Harbook, το κατάστημα 600 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στη Δυτική Λίμνη σχεδιάστηκε από τον Alberto Caiola και απευθύνεται στους νέους αστικούς καταναλωτές

Τα τεράστια γεωμετρικά περίπτερα διασταυρώνονται με επιβλητικές χαλύβδινες καμάρες σε αυτό το καινούριο βιβλιοπωλείο στο Hangzhou, Κίνα, σχεδιασμένο από τον Alberto Caiola.

Ονομάζεται Harbook, το κατάστημα 600 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στη Δυτική Λίμνη σχεδιάστηκε από τον Alberto Caiola και απευθύνεται στους νέους αστικούς καταναλωτές.

Παράλληλα με τα βιβλία, το Harbook ενσωματώνει άλλα στοιχεία του τρόπου ζωής, όπως ένα καφέ, και ένα εκθεσιακό χώρο για τη σύγχρονη δανική επωνυμία Normann Copenhagen, στο κτίριο.

«Για αιώνες, η πόλη και η θρυλική της Δυτική Λίμνη συγκεκριμένα, ενέπνευσαν συγγραφείς, φιλοσόφους και ποιητές», δήλωσε η ομάδα σχεδιασμού. «Το Harbook συνεχίζει αυτή την κληρονομιά, επεκτείνοντας τη λογοτεχνική κουλτούρα της πόλης, ώστε να συμπεριλάβει τα «νεύματα» στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, αλλά με μια προοδευτική σύγχρονη προσέγγιση.»

Η σύγχρονη-συμβατική-παραδοσιακή φιλοσοφία του καταστήματος αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό σχεδιασμό, το οποίο οι σχεδιαστές είπαν εμπνευσμένο από ένα θέμα «imaginary cityscape».

Μια σειρά από καμάρες που έχουν σχεδιαστεί για να φτιάχνουν κλασικά ιταλικά porticos μέσα από το χώρο, ενώ σταθερά εκθέματα είναι διατεταγμένα πανύψηλα γλυπτά για διακόσμηση.

Share post:

LATEST

MUSTS

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...
Punked