Γράφω αυτό το κείμενο εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά. Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά προφανώς ούτε η μνήμη της, ούτε τα υπόλοιπα αναρίθμητα θύματα σεξουαλικής βίας έκαναν τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ να πετάξουν έξω από το reality Big Brother τον εν δυνάμει βιαστή Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος επί λέξει ψιθύριζε στους συμπαίκτες του ««Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό». Αντ’ αυτού τον κράτησαν στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» και έκριναν πως η συγκεκριμένη αυτή φράση του που είναι βαμμένη με όλο το αίμα και όλα τα δάκρυα των γυναικών που βιάστηκαν, σκοτώθηκαν ή ζουν όλη την υπόλοιπη ζωή τους σαν νεκρές, δεν ήταν υπέρ αρκετή για να διωχθεί παραδειγματικά με τις κλωτσιές από την εκπομπή.

118887926-3142868259144199-5330490701235081499-n

Σε αυτή την άνευ προηγουμένου αλητεία που διαπράχθηκε μπροστά στις κάμερες έχουμε να μετρήσουμε πολλούς συμμετέχοντες: τον ίδιο τον παίκτη που αν δεν ‘αδειάσει σε μια γκόμενα τη μέρα’ θα βιάσει, τους ανθρώπους της παραγωγής που ανέχθηκαν αυτή τη δήλωση στον αέρα της εκπομπής αλλά και τον ίδιο το σταθμό που έκανε γαργάρα μια φράση η οποία είναι το λιγότερο κανονικοποίηση της κουλτούρας του βιασμού και το περισσότερο προσβολή απέναντι σε ολόκληρο το γυναικείο φύλο από άκρη σε άκρη του πλανήτη όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το πριν, το μετά και το πάντα. Φαίνεται πως όσα κινήματα #metoo κι αν προσπαθήσουν να δικαιώσουν τα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης οι θύτες είναι σαν τη λερναία ύδρα: ένα κεφάλι κόβεις, δύο πετάγονται. Η τοξική αρρενωπότητα ζει και βασιλεύει με θιασώτες όχι μόνο τους ίδιους τους άνδρες, αλλά και όσους θέλουν από τέτοιες δηλώσεις να κονομήσουν χυδαία λεφτά. Ok, ξέραμε ότι το συγκεκριμένο είναι ένα υποπροϊόν το οποίο υμνεί την τρασίλα αλλά όλα έχουν ένα όριο: η κανονικοποίηση του βιασμού είναι κόκκινη γραμμή.

Στο twitter έχει ήδη ξεκινήσει έντονη αντίδραση η οποία με hashtag #cancelbigbrothergr καλεί το κανάλι να διακόψει την προβολή του reality ή να αποβάλλει το συγκεκριμένο παίκτη, ενώ ήδη κάποιοι χορηγοί έχουν δηλώσει πως αποχωρούν από τη συγκεκριμένη εκπομπή. Ένας εισαγγελέας μόνο δεν είναι αρκετός για τη φράση που ακούστηκε στο Big Brother. Εδώ χρειάζονται πολλών ειδών ποινές και για πολλούς και διαφορετικούς υπαίτιους για την μεγαλύτερη χυδαιότητα που έχει ακουστεί σε ελληνικό reality: και στ αλήθεια ο πήχυς ήταν ήδη πολύ ψηλά για να ξεπεραστεί. Κάποια στιγμή, η ματσίλα και η αντιμετώπιση της γυναίκας σαν ένα σκεύος μέσα στο οποίο ‘αδειάζει’ ο «άντρας» πρέπει να ποινικοποιηθούν ακόμα και σαν σκέψεις. Οι γυναίκες δεν είναι τσανάκες για να χύνουν οι άντρες τα γενετήσια υγρά τους και να ξαλαφρώνουν, πόσο μάλλον τέτοιες απόψεις να γίνονται ανεκτές στην τηλεόραση την ίδια στιγμή που τα θύματα των βιασμών τρέμουν και μόνο στην ιδέα να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη γιατί μαντέψτε: οι περισσσότεροι θα πουν ότι ‘τα θελε ο κώλος τους’.

Περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες.

#cancelbigbrothergr


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous article«Tom in Greece»: Ψηφιακή πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του Athens Pride Week
Next articleMy Way! Το νέο άρωμα του Giorgio Armani
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.