Άσε τις πρωινές συνήθειες να σου φτιάξουν τη μέρα!

Date:

Εάν εντυπωσιάζεσαι (και απορείς) κάθε φορά που ακούς για κάποιον που ξυπνά στις τέσσερις το πρωί για να διαλογιστεί, να ασκηθεί και να φάει ένα πλούσιο πρωινό, χαλάρωσε. Δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις τρεις ώρες νωρίτερα για να κάνεις την ημέρα σου χαρούμενη ή παραγωγική.

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια και καλή διάθεση δεν χρειάζονται πάνω από πέντε λεπτά. Ας δούμε ορισμένες:

Γράψε τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων

Ξύπνησες κακόκεφος; Σκέψου τι έχεις στη ζωή σου που σε ικανοποιεί και γράψτο το σε ένα χαρτί. Μην εστιάζεις μόνο σε υλικά πράγματα, αλλά σκεψου με απλούς, βασικούς όρους, όπως για παράδειγμα, η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ή η υγεία σου. Ή, μπορείς να σημειώσεις τρία θετικά πράγματα που σου συνέβησαν την προηγούμενη μέρα και σε έκαναν να χαμογελάσεις.

Σκέψου τι θα κάνει την ημέρα σου ευχάριστη

Πως θα σε ικανοποιούσε αν εξελισσόταν η μέρα; Θα πετύχαινες κάτι στη δουλειά, θα συναντούσες ένα αγαπημένο πρόσωπο, θα πήγαινες κάπου το βράδυ; Προσπάθησε να «προβλέψεις» μια θετική εξέλιξη, οπτικοποίησε την στο μυαλό σου και γράψτην σε μια πρόταση. Μόλις καταλάβεις ακριβώς τι θα σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος/η, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις για την πραγματοποίηση του.

Κάνε ασκήσεις

Δεν χρειάζεται να τρέχεις στα βουνά και τα λαγκάδια ούτε να ιδρώνεις στο γυμναστήριο: 5 λεπτά άσκησης στο σπίτι είναι αρκετά για να ξυπνήσει το σώμα και ο μεταβολισμός σου και να απελευθερώσει ο εγκέφαλος σου ενδορφίνες που θα σε κάνουν να νιώσεις χαρούμενος. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η άσκηση προτού φάμε πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειας μας. Μερικές κάμψεις ή μερικά λεπτά «σανίδα» είναι αρκετά – κάνε λίγες διατάσεις πρώτα, οι μύες σου ίσως είναι ακόμη «σκληροί» από τον ύπνο.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Ακούγεται περίεργο αλλά το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου για το υπόλοιπο της ημέρας: Αυτό συμβαίνει γιατί μια βασική, επαναλαμβανόμενη συνήθεια μπορεί να είναι το έναυσμα που θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ώστε να δημιουργηθούν και άλλες καλές συνήθειες.

Βάλε προτεραιότητες

Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ – σε αντίθεση με τον χρόνο που έχει η ημέρα και ο οποίος είναι πεπερασμένος. Γράψε μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις μέσα σήμερα και βάλε έναν στόχο για το ποιες θα πραγματοποιήσεις αρχικά: Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις σαφείς προτεραιότητες, θα γνωρίζεις ότι έχει κάνεις τα σημαντικότερα και θα νιώσεις επιπλέον ικανοποίηση για κάθε «έξτρα» που θα πετύχεις.

Πηγή: iatrikanews.gr

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked