Άλλαξε τρόπο σκέψης χωρίς να σε νοιάζει τι θα πεί ο κόσμος

Date:

Το να σκέφτεσαι πέρα από τα συνηθισμένα είναι κάτι παραπάνω από κλισέ. Σημαίνει ότι έχεις την τάση να προσεγγίζεις τα καθημερινά σου προβλήματα με διαφορετικούς και καινοτόμους τρόπους. Αποκτάς διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και αρχίζεις να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις, με διαφορετική ματιά.

Πάντα διαβάζουμε άρθρα ή έχουμε κόσμο να μας προτείνει να σκεφτούμε πέρα από τα συνηθισμένα. Πως μπορούμε όμως να πετύχουμε κάτι τέτοιο; Πως μπορούμε να αποκτήσουμε την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας με τελείως διαφορετικό τρόπο; Υπάρχει περίπτωση να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη στάση μας ριζικά;

Αν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να σκεφτούμε διαφορετικά, τότε θε πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα όρια μας.

1490608820Αναζήτησε πληροφορίες από άλλα επαγγέλματα και χόμπι. Δεν θα σου κάνει σε καμία περίπτωση κακό να αγοράσεις ένα καινούριο βιβλίο που να φορά κάτι διαφορετικό, από τις δικές σου ασχολίες και να μάθεις πως λειτουργεί ο κόσμος, όταν έχει κάποια άλλη ιδιότητα. Μπορεί να βρείς κοινά ή και τελείως διαφορετικές, τακτικές μαζί τους. Αξίζεις να τις ακούσεις.

1Διάβασε και αναζήτησε πληροφορίες για άλλες θρησκείες. Οι θρησκείες αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος οργανώνει και αντιλαμβάνεται το μεταφυσικό στοιχείο, αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις. Αν μπορέσεις να αντιληφθείς το πως δημιουργούνται, ίσως μπορέσεις να ερμηνεύσεις και τον κόσμο γύρω σου διαφορετικά. Προσπάθησε να δείς πως αντιλαμβάνεται τη θρησκεία ο διπλανός σου, πως ορίζει τις δικές του συνήθειες άσχετα από το τι πιστεύει. Θα δείς τα όρια που υπάρχουν και ίσως μπορέσεις να αντιληφθείς και τα δικά σου.

Μίλησε με τον κόσμο γύρω σου, έστω και αν έχουν διαφορετική ηλικία από εσένα. Μάθε να ακούς. Ρώτησε πως θα αντιμετώπιζαν μια κατάσταση σαν την δική σου. Μην τρέξεις όμως να υιοθετήσεις συμπεριφορές ή να κάνεις κάτι που θα σου προτείνει κάποιος άλλος. Μάζεψε πληροφορίες και όταν θα έχεις αντικειμενικά δεδομένα, αξιολόγησε τα και πράξε ανάλογα.

Βρές τι σε εκφράζει και επένδυσε σε αυτό. Είτε ζωγραφίζεις, είτε παίζεις μουσική μπορείς να ανακαλύψεις νέους τρόπους απόδοσης της καλλιτεχνικής σου φύσης. Μην κλείνεις τις σκέψεις σου σε ένα κουτί και μην εγκλωβίζεσαι σε αυτές. Υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος εκεί έξω από απόψεις, διαφορετικούς χαρακτήρες όπου μπορείς να αφουγκραστείς και να υιοθετήσεις νέες σκέψεις και πιστεύω. Σημασία έχει να είσαι ανοιχτός/ή, ως προς αυτές. Δεν έχει σημασία τι θα σκεφτεί ο διπλανός σου, αλλά πως θα είσαι εσύ καλά στο κλείσιμο της κάθε μέρας.

Πηγή: lifehack.org
Μετάφραση / Απόδoση: Punked.gr

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked