Τα reactions στο facebook είχαν πρόσφατα μια προσθήκη με το emoji του “νοιάζομαι” το οποίο όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάνει και ιδιαίτερο πάταγο. Μάλλον οι άνθρωποι δεν νοιάζονται και πολύ, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Αντιθέτως, ένα κουμπί το οποίο θα δήλωνε ακράδαντα “στ’ @ρχίδι@ μου” θα προκαλούσε παγκόσμια πυρηνική αντίδραση. Για μια στιγμή όμως, μήπως τελικά υπάρχει ένα κουμπί αντίδρασης στο messenger το οποίο δηλώνει συγκαλυμμένα μεν, ολοφάνερα δε ότι “χέστηκα φίλε, σε έχω κανονικά γραμμένο”.

Ναι, υπάρχει και δεν είναι άλλο από το μπλε χεράκι του ‘bingo’ ή τελοσπάντων του ‘οk’ το οποίο μπορείς να στείλεις σε κάποιον που πραγματικά αντιπαθείς ως απάντηση στο messenger: δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πιο σπαστικό στην ιστορία των social media. Eίναι να απορεί κανείς για το ποιος το σκέφτηκε, ποιος το στέλνει χωρίς να έχει κακές προθέσεις και ποιος το λαμβάνει χωρίς να σπάζεται. Προσωπικά όταν θέλω να δείξω σε κάποιον ότι μου είναι επιεικώς αντιπαθής, πατάω αυτό το μπλε χεράκι και είμαι βέβαιη ότι το κατάλαβε.

97996468-682043705914926-9097872040198668288-nΣτην αρχή νόμιζα πως ήμουν η μόνη που στράβωνε όταν κάποιος της έστελνε αυτό το σπαστικό μπλε χεράκι. Μάλιστα δεν το έστελνα ούτε η ίδια διότι ένιωθα ότι θα σπάζονται εξίσου και όλοι όσοι το λαμβάνουν. Στη συνέχεια όμως όταν έβλεπα πως ο κόσμος δεν κολώνει και εξακολουθεί να μου το πετάει στη μούρη δίχως ντροπή το χρησιμοποιούσα κι εγώ για να πω σε κάποιον με πολύ κομψό τρόπο ότι τον έχω γραμμένο στ @ρχίδι@ μου.

flat-750x-075-f-pad-750x1000-f8f8f8 Όταν όμως ξεκίνησα σιγά σιγά να λέω την άποψή μου για αυτό από δω κι από κει, έβλεπα πως ενοχλούσε κι άλλους ακριβώς όσο κι εμένα και είμαστε τελικά πολλοί οι ενωμένοι εναντίον του μπλε χεριού για το οποίο δεν ξέρω αν τελικά πρέπει να απολυθεί ή να επιβραβευθεί ο υπάλληλος του Ζάκενμπεργκ που το πέρασε σε κάποιο brainstorming του Facebook για νέες προσθήκες. Και αυτό, διότι θα μπορούσε να απολυθεί μεν για το τόσο αγενέστατο reaction από την άλλη όμως θα μπορούσε δε και να επαινεθεί διότι είναι ο μόνος τρόπος στο political correct μέσο να πεις στον άλλο να πάει να γ@μηθεί χωρίς όμως να του το έχεις ουσιαστικά γράψει. Αν δεν είναι αυτό σατανικό τότε τι είναι; Την επόμενη φορά άρα που θα λάβετε ένα μπλε χεράκι αυτό θα σημαίνει επίσημα πόλεμο.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

 

Previous articleXρειαζόμαστε περισσότερες εισαγγελείς σαν την Αριστοτελία Δόγκα
Next articleΑποκαλύφθηκαν τα εντυπωσιακά γραφικά του Playstation 5
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 − = 43