6 πράγματα που παρεξηγούμε για το BDSM

Μετά τις 50 αποχρώσεις του γκρι έμαθε και ο λαός και το Κολωνάκι τι εστί BDSM. Υπήρξε φλέγον θέμα της επικαιρότητας και χάριν της ταινίας δημιουργήθηκαν πολλά στερεότυπα γύρω από το θέμα. Το BDSM είναι κουλτούρα και δεν αφορά μόνο τις ερωτικές προτιμήσεις. Αφορά διαπροσωπικές σχέσεις, ερεθισμό τον αισθήσεων και φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας. Πιο απλά, όποτε παίζετε με τον/η σύντροφό σου κλέφτη και αστυνόμο, πρακτικά ασκείτε BDSM.

To BDSM είναι μόνο αλυσίδες και χειροπέδες

Αν το πιστεύεις αυτό, λογικά ό,τι πιο κοντινό έχεις δει σε BDSM είναι η Άντζελα να λέει σε διαφήμιση «Χτύπα σαν άντρας». Οι αλυσίδες και οι χειροπέδες είναι ένα σκέλος του BDSM μόνο. Τα αρχικά του BDSM σημαίνουν Bondage, Discipline, Dominance και Submission. Κι αν αυτές οι ορολογίες σου φάνηκαν δύσκολες, να σε ενημερώσουμε ότι σημαίνουν Σαδομαζοχισμός, Υπακοή, Κυριαρχία και Υποταγή.

Αυτοί οι όροι μπορούν να εκφραστούν με πολλούς τρόπους στο σεξ. Οι αλυσίδες και οι χειροπέδες είναι ένας από αυτούς, ο τετριμμένος θα λέγαμε. Ψάξε για παιχνίδια του σεξ τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους που τους αρέσει το BDSM, πειραματίσου. Όλο και κάτι θα βρεις που να σου αρέσει. Μπορείς να ξεκινήσεις δένοντας τα μάτια του συντρόφου σου. Ναι, στην κατηγορία BDSM εντάσσεται.

Illustration-sans-titre-60

Κάποιος σε έχει υπό τον έλεγχό του

Αυτή ακριβώς η παρεξήγηση είναι και ο λόγος που έχει τονιστεί η σημαντικότητα της συναίνεσης όσον αφορά αυτό το φετίχ. Τα περισσότερα ζευγάρια, λάτρεις αυτού του φετίχ, θέτουν τα όριά τους πριν προχωρήσουν.  Ένα πρώτο βήμα είναι η επιλογή μίας λέξης ασφαλείας με την οποία ο άλλος θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει αυτό στο οποίο έχει επιδοθεί.

Είναι “βίαιο” από τη φύση του

Αρχικά το BDSM δεν έχει φύση. Είναι μία πρακτική που σκέφτηκε ο άνθρωπος για να τη βρίσκει. Σχετικά με τον μαζοχισμό που κάποιοι επιλέγουν επειδή απολαμβάνουν την αίσθηση του πόνου ή την ταπείνωση, ναι είναι μία μορφή βίας, για εσένα. Για τον άνθρωπο που την επιλέγει είναι μία μορφή διέγερσης.

Το BDSM δεν είναι κακοποίηση. Είναι μία συναινετική πράξη μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτοί που εμπλέκονται πρέπει να μιλήσουν για πιθανές ιατρικές καταστάσεις, φόβους, επιθυμίες και ανάγκες ώστε να σιγουρευτούν ότι έχουν ό,τι χρειαστεί για να αρχίσουν τα δικά τους.

Έχει να κάνει μόνο με το σεξ

Όχι. Ούτε αυτό ισχύει. Θέλουν για μία ώρα μέσα στην ημέρα να μην είναι αυτοί οι υπεύθυνοι, να πάρει κάποιος άλλος τα χαλινάρια. Άλλοι προτιμούν την πνευματική διέγερση από την φυσική. Γούστα είναι αυτά.

what-is-bdsm

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν το BDSM είναι ανώμαλοι

Οι ψυχολόγοι δηλώνουν ότι όταν δύο ενήλικες συναινούν, είναι ευχαρίστηση και όχι ανωμαλία. Μία έρευνα που διεξήχθη το 2006 σύγκρινε ενήλικες που επιδίδονται στο «νορμάλ» σεξ με αυτούς  που επιδίδονται στο BDSM. Ανακάλυψε ότι οι φετιχιστές είχαν μικρότερα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους, μετατραυματικού στρες, ψυχολογικού σαδισμού, ψυχολογικού μαζοχισμού και παράνοιας. Εν ολίγοις τα αποτελέσματα τούς έδειξαν ότι οι εραστές του BDSM έστεκαν πιο καλά στα μυαλά τους.

Στο BDSM δεν υπάρχει συναίσθημα

Ναι, αν έχεις παρακολουθήσει κάποια ταινία πορνό με θέμα το BDSM είναι απολύτως λογικό να μην έχεις εντοπίσει συναίσθημα. Γενικά, καμία διαδικτυακή ταινία πορνό δεν έχει σχέση με το συναίσθημα –εκτός κι αν είναι βίντεο αρχαρίων.

Προκειμένου οι λάτρεις του BDSM να απολαύσουν αυτό που γουστάρουν πρέπει να τους εμπνέει εμπιστοσύνη ο παρτενέρ τους. Το BDSM προϋποθέτει εμπιστοσύνη, επικοινωνία, φροντίδα. Δεν μπορείς για παράδειγμα να κάνεις one night stand και να είναι με θέμα το BDSM, είναι άτοπο. Επιπλέον μετά το one night stand δεν υπάρχει aftercare. Στο BDSM υπάρχει. Τι είναι το aftercare θα ρωτήσεις. Το aftercare είναι μία μικρή ιεροτελεστία μεταξύ «σκλάβου» και «αφέντη» όπου ο αφέντης μετά τη βασική τελετουργία φέρεται στοργικά στον «σκλάβο». Αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσα από μία όμορφη συζήτηση, είτε μέσα από μία αγκαλιά, οτιδήποτε για να βοηθήσει ο «αφέντης» τον «σκλάβο» να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Εφόσον δύο άνθρωποι συναινούν, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;

Πηγή: in2life.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − = 6