Στο σφυρί Νταλί και Γκαλά με τα «κεφάλια τους γεμάτα σύννεφα»

Ένα δίπτυχο του Σαλβαντόρ Νταλί, στο οποίο ο σουρεαλιστής ισπανός ζωγράφισε το εαυτό του και τη σύζυγό του, Γκαλά, με τα «κεφάλια τους γεμάτα σύννεφα», θα είναι στο επίκεντρο της δημοπρασίας Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Bonhams στις 26 Μαρτίου στο Λονδίνο.

https://www.instagram.com/p/B74RU73IRRP/?utm_source=ig_web_copy_link

Το έργο «Couple aux têtes pleines de nuages» του 1937 (λάδι πάνω σε ξύλο) προσφέρεται από τη συλλογή του Fondazione Isabella Scelsi, του ιδρύματος που δημιούργησαν οι απόγονοι του Ιταλού αριστοκράτη και μοντερνιστή μουσικοσυνθέτη Giacinto Scelsi.

Ο συνθέτης ήταν συνδεδεμένος με τον κύκλο των Σουρεαλιστών από τότε που σπούδαζε μουσική στο Παρίσι τη δεκαετία του 1920 και περνούσε μέρες πολλές με τον Νταλί και την Γκαλά, όταν αυτοί έκαναν διακοπές στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 1930, φιλοξενούμενοι του πάτρονα των Σουρεαλιστών, Edward James.

https://www.instagram.com/p/BtNXLj9hwSh/?utm_source=ig_web_copy_link

Η ελαιογραφία ήταν κρεμασμένη στο καθιστικό του Ιταλού συνθέτη έως τον θάνατό του, το 1988. Στη συνέχεια, η οικία του μετατράπηκε σε μουσείο και το έργο δόθηκε δάνειο στο Museum of Modern and Contemporary Art of Trento and Rovereto.

Πιστεύεται -αν και δεν επιβεβαιώνεται- ότι ο Scelsi δεν ήταν ο αρχικός κάτοχος του έργου, ότι ο Νταλί το πρωτοέδωσε στον Γάλλο ποιητή Πολ Ελυάρ, πρώην σύζυγο της Γκαλά, ο οποίος το πώλησε στον Ιταλό συνθέτη (είναι γνωστή η τρικυμιώδης σχέση των τριών τους).

 

Previous Story

Η σεξουαλικότητα σου δεν είναι πρόστυχη

Next Story

Οι νικητές και οι εμφανίσεις που μας έκαναν εντύπωση στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ 2020

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop