Ντοκιμαντέρ για την Πανκ σκηνή του ’80 στο Belfast

Το φίλμ προβλήθηκε από το BBC και φέρνει στην επιφάνεια τον τρόπο, που η μουσική και η πανκ κουλτούρα, κατάφεραν να ενώσουν κόσμο από τελείως διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, ακόμα και μέσα από καυγάδες και κοινωνικές εκρήξεις.

0-Screen-Shot-2020-04-08-at-153315Μέσα στα πέντε λεπτά του φίλμ, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον Ιανουάριο του 1980, βλέπουμε διαφορετικές πτυχές της ζωής στο Belfast στα τέλη του ’70, αρχές της δεκαετίας του ’80.

Στις συνεντεύξεις του ντοκιμαντέρ υπάρχουν μαρτυρίες από νέους της εποχής, οι οποίοι είχαν μόνο ένα κοινό: Την αγάπη τους για την Πανκ μουσική, την ανάγκη τους για να ζήσουν μια προσωπική επανάσταση. Ίσως για εκείνη την εποχή, να ήταν το μόνο που θα μπορούσε να τους ενώσει πραγματικά.

Nancy Von X

 

 

Nancy Von X

Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Previous Story

«Repetition ’97», ένα σπάνιο βιντεοκλίπ του David Bowie

Next Story

«Unorthodox» στο Netflix: Η σειρά-φαινόμενο που «κατέκτησε» τους τηλεθεατές

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop