Η Mattel δημιούργησε την πρώτη κούκλα που καταργεί τις έμφυλες διακρίσεις

26/09/2019

Μια κούκλα μπορεί να είναι κορίτσι, μπορεί να είναι αγόρι ή και τα δύο. Η Mattel δημιούργησε την πρώτη κούκλα gender-neutral, στην προσπάθεια της να στηρίξει όλους όσους θέλουν να παίζουν με κούκλες, πέρα από προκαταλήψεις και ταμπού.

gender-neutral-dolls-toy-company-mattel-1-10-5d8b350c8b882-700

“Τα παιχνίδια είναι η αντανάκλαση του πολιτισμού μας και καθώς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την θετική τους πλευρά, νιώσαμε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε μια κούκλα μακρυά από ταμπέλες και στερεότυπα”, αναφέρει η Kim Culmone, υπεύθυνη σχεδιασμού στην εταιρεία Mattel.

gender-neutral-dolls-toy-company-mattel-1-11-5d8b350f021e3-700

gender-neutral-dolls-toy-company-mattel-200

Οι κούκλες είναι διαθέσιμες σε διάφορους τόνους δέρματος. Μπορούν να έχουν μακρυά ή κοντά μαλιά, μπορεί να φοράνε παντελόνια ή φούστες, έχουν διαφορετικά στυλ παπουτσιών, γυαλιά και αρκετά ακόμα αξεσουάρ.

Τα χείλη τους δεν είναι έντονα, δεν έχουν βλεφαρίδες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει μεγάλο στήθος όπως στις κλασσικές Barbie ή φαρδιές πλάτες όπως στον Ken.

gender-neutral-dolls-toy-company-mattel-300

Οι γονείς αρκετά συχνά επιμένουν σε στερεότυπα γύρω από τα παιδικά παιχνίδια και όπως είναι αναμενόμενο, οι κατασκευαστές προσαρμόζονται σε αυτή τη νοοτροπία. Παρόλα αυτά εταιρείες όπως η Disney έχουν απομακρύνει από τα παιδικά κοστούμια τους ετικέτες όπως “αγόρι” ή “κορίτσι” και καλούν τα παιδιά να ντυθούν αυτό που πραγματικά νιώθουν.

gender-neutral-dolls-toy-company-mattel-1-7-5d8b3505d7b88-700

Η Mattel σκοπεύει να λανσάρει τη σειρά με το σλόγκαν “Μια κούκλα σχεδιασμένη να κρατήσει μακρυά τις ταμπέλες, και θέλει να τους καλοσωρίσει όλους στον κόσμο της”. Ας της δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνει αρκετά παιδιά εκεί έξω ευτυχισμένα!

Nancy Von X

 

 

 

Nancy Von X

Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Previous Story

Πάμε Σινεμά: Οι Τρομακτικές Αναμνήσεις του Απρόβλεπτου Ρόδου στη Ζωή της Νύχτας

Next Story

Ανησυχία για τη βία που παρουσιάζεται στην ταινία “Joker”

Latest from Blog

“No Remorse: The Illustrated True Stories of Lemmy Kilmister and Motörhead” – Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον Lemmy και τους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) που εξιστορεί τη ζωή του Λέμι Κίλμιστερ στους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μέσω της Z2 Comics. Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο “No Remorse: The Illustrated…

“La chimera” – Από 28 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Χίμαιρα. Η Αλίτσε Ρορβάχερ δημιουργεί ένα στοιχειωτικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων, μια αναζήτηση ανάμεσα…

Πρεμιέρα για το νέο single των Pestilence με τίτλο “Horror Detox”

Πριν λίγες εβδομάδες οι Ολλανδοί Death Metallers Pestilence είχαν ανακοινώσει πως ετοίμαζαν μία νέα κυκλοφορία η οποία θα περιλάμβανε επαναηχογραφημένες παλαιότερες συνθέσεις τους. Ο τίτλος αυτού του νέου άλμπουμ θα είναι “Levels…
Punked
Go toTop