Το Festival Tectonics θα κουνήσει τις τεκτονικές πλάκες της Αθήνας με ένταση και ρυθμό

Ζωντανή Μουσική. Εδώ και τώρα. Με 8 παγκόσμιες πρεμιέρες, τον Blixa Bargeld των θρυλικών Einstürzende Neubauten, τον ανατρεπτικό Dror Feiler, νέα site-specific έργα στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, ευφάνταστες ιδιοκατασκευές και σπάνια μουσικά όργανα, τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής Matmos, τους πειραματικούς AMM, τον Ilan Volkov, dj sets και μια παράσταση από παιδιά, το φεστιβάλ Tectonics υπόσχεται να κουνήσει τις τεκτονικές πλάκες της Αθήνας με ένταση και ρυθμό.

Αυτοσχεδιασμός, σύγχρονη σύνθεση, sound art, παραδοσιακή μουσική, ηλεκτρονικό noise και τραγούδι συναντιούνται, συγκρούονται και αλληλοσυμπληρώνονται, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής. Το Tectonics Athens 2019 έχει ως “επίκεντρο δονήσεων” τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, εκεί όπου η μουσική δεν εξαγοράζεται.

Με διάθεση ανακάλυψης και αποκάλυψης πολύτιμων έργων και δημιουργών του σήμερα και του χθες, ο Ιλάν Βολκόφ προτείνει μια ανάγνωση της μουσικής που διαπερνά είδη, εποχές και γεωγραφίες. Διατηρώντας σταθερή αναφορά στις πρωτοποριακές τάσεις του περασμένου αιώνα, όπως το κίνημα fluxus του 1960-70, την απροσδιοριστία και τυχαιότητα του John Cage, την προσαρμοσμένη δημιουργία για συγκεκριμένους χώρους (site-specific), την ηλεκτροακουστική σύνθεση και το no wave, η δεύτερη αθηναϊκή έκδοση του Tectonics πραγματεύεται τη σημασία του «εδώ και τώρα» της ζωντανής μουσικής πράξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

21:00 | ΠΑΛΑΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 10