Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag είναι ένα εγχείρημα προβολής της ελληνικής drag σκηνής σε ένα ευρύτερο κοινό, σε μια περιοδο που οι drag performers έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Το φεστιβάλ θα προβληθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Gumroad στις 30 Μαΐου και ώρα έναρξης 20:30 ωρα Ελλάδος με εισιτήριο 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

Το ελληνικό drag είναι μια ανερχόμενη και πολύχρωμη σκηνή με drag queens, drag kings, afab queens, queer kids, club kids με πολλά διαφορετικά acts όπως singing, lip syncing ,comedy, vogueing, contortionism, political drag.

dragΣτόχος του 1ου ελληνικού online φεστιβάλ drag είναι η υποστήριξη των drag performers #supportDragArtists και η προβολή αυτής της τέχνης και των δυνατοτήτων της σε ένα ευρύτερο κοινό που είτε δεν γνωρίζει αυτή την τέχνη, είτε δεν είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει και φυσικά να δώσει στο ήδη υπάρχον κοινό του drag αυτό που του λείπει όλους αυτούς του μήνες.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Αngel Seemen, Aphrodite HGW, Bika la de Bika, Calypso, Congra Tsulation, Dr. Oglie Boss, Gorgina, Helena Hudson,Ignis Divina, Ingrid Hideki, John Celestus, Kharma, Macula Densa, Marianah Grindr, Mary Jane Dhoe, Mary Sunshine, McMorait, MohDonna, Nicole Nasty, Nίνα Νάη ΧΛΑΤS, Parakatyanova, Paul Zolanski, Pythia, QueenBarbie, RawBee Candles, Sirleta, Violetta J’Adore.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει η Σταυρούλα Λούζη (iportasu).

Τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν

Εισιτήριο: 5 ευρώ +1,20 ΦΠΑ
Tips welcome