Φαντάζομαι οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανότατα θα εκτιμάτε τον Howard Philips Lovecraft και τα εφιαλτικά του οράματα. Η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση και η απομονωμένη ζωή του Lovecraft σε συνδυασμό με τις εμμονές του και την επαφή του με τον αποκρυφισμό, αποτέλεσαν εξαιρετικές πηγές έμπνευσης για ιστορίες.

bar4Ο Lovecraft αν και απεβίωσε το 1937 η επιρροή και ο αντίκτυπος των έργων του είναι ισχυρός στο χώρου του τρόμου μέχρι και σήμερα. Τα καλά νέα για όλους τους οπαδούς του είναι ότι βρήκαμε το μπαρ στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το οποίο αποτίνει φόρος τιμής στον μεγάλο συγγραφέα.

bar2Το εξωτερικό μέρος του μαγαζιού μοιάζει με οποιαδήποτε άλλο μπαρ και τίποτα δεν σε προϊδεάζει για τον εσωτερικό του μαγευτικό χώρο του οποίου η ατμόσφαιρα σε φυλακίζει και είναι κάτι το οποίο δεν έχεις ξαναζήσει και θα τον ερωτευτείτε. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ψηφιστεί σαν μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο στην κατηγορία των θεματικών μαγαζιών.

bar5Οι ανυψωμένοι, σκοτεινοί θάλαμοι γύρω από την πίστα μοιάζουν σαν σκοτεινά σπήλαια και έχουν δύο τουαλέτες διακοσμημένες με βάση την βαμπίρ μυθολογία. Το μπαρ φιλοξενεί επίσης γοτθικές βραδιές DJ και ολόκληρος ο όροφος είναι σχεδόν τυλιγμένος σε ομίχλη. Υπάρχει ένα μεγάλο πεντάγραμμο στην πίστα χορού ενώ το διπλανό δωμάτιο διαθέτει φέρετρο και αφίσες του Cthulhu. Το μπαρ πρόσθεσε πρόσφατα ένα μέρος με το όνομα «Επέκταση», το οποίο ανοίγει μόνο μετά τις 10 μ.μ.

bar3Το μπαρ Lovecraft είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης για θεματικά πάρτι (γκόθικ, industrial, το πανκ και το queer) με την  αισθητική τους και το κλίμα να θυμίζουν τη δεκαετία του ’80. Μετά από όλα τα έντονα πάρτι, όταν πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα, μπορείτε να πάτε και να καθίσετε σε ένα τραπέζι για να χαλαρώσετε και να συνομιλήσετε με φίλους ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με μια τεράστια συλλογή από αναμνηστικά τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

bar8

bar9Nick Manous