Ακόμα και αν δεν είσαι φαν της Drag σκηνής ή της ιστορίας της, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις διαβάσει ή έστω ακούσει κάτι σχετικό για εκείνη.

Η αισθητική της Ursula από την μικρή γοργόνα ή ο χαρακτήρας της Edna Turnblad από το Hairspray, είναι όλοι επηρεασμένοι από εκείνη. Και εδώ μιλάμε μόνο για τις μεγάλες επιτυχίες της, χωρίς να έχουμε αναφέρει καν το καλτ υλικό που μας έχει αφήσει παρακαταθήκη από τις συνεργασίες της με τον John Waters. Pink Flamingos, Roman Candles, Eat Your Makeup και πολλά πολλά ακόμη συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από κοινό και κριτικούς.
pjimage-35-2Στο σήμερα λοιπόν ο οίκος μόδας Loewe αποφάσισε να την τιμήσει με ένα διαφορετικό τρόπο. Εξάλλου κατά τη διάρκεια του φετινού Pride Month το περιοδικό People την αποκάλεσε “Tην Drag queen του αιώνα”.

Αρχικά το πρότζεκτ διέθετε μια συλλογή από μπλουζάκια, φούστες και φορέματα, αλλά με την πανδημία του κορονοϊού τα σχέδια είχαν σταματήσει να εξελίσσονται.  Ο JW Anderson που ηγείται της καμπάνιας θέλησε να τιμήσει την Divine με τον τρόπο που της άξιζε. Εξάλλου μια σωστή μούσα δε σταματά ποτέ να εμπνεέι το κοινό της, ακόμα και όταν η ίδια δεν είναι πια εδώ.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η εταιρεία στη μνήμη της, σκοπεύει να δωρίσει το 15% των εσόδων σε Κέντρα Αναφοράς & Ελέγχου του AIDS.

Η έκθεση θα βρίσκεται μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη στο επίσημο σαιτ της Loewe. Παρακάτω λοιπόν μπορείς να ρίξεις μια πρώτη ματιά στη συλλογή της εταιρείας.

divine-shoot-733-color-ok

Nancy Von X

Previous articleΤο φιλί κάνει καλό!
Next articleΟ Βασίλης Μάγγος πέθανε από την πολλή δημοκρατία
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!