Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ξεκίνησαν με όλες τις καλές προθέσεις να κάνουν σχέσεις με άλλα άτομα. Ήταν καλοπροαίρετοι. γεμάτοι αγάπη, καλοσύνη, δοτικότητα. Όμως στο δρόμο τους εμφανίστηκαν αρκετοί που τους εκμεταλλεύτηκαν και τους πρόδωσαν με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν τόσο πολύ που να τους ‘σπάσουν’. Έτσι, το μοναδικό τους καταφύγιο ήταν πλέον η μοναξιά: αυτή που για κάποιους άλλους αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο και κάνουν συμβιβασμούς δίχως σταματημό, για αυτούς είναι η καλύτερή τους φίλη. Την αγαπούν τη μοναξιά γιατί δε μπορεί να τους πληγώσει περισσότερο από τους ανθρώπους. Και την έχουν κάνει φίλη τους. Προτιμούν να μην έχουν σχέση γιατί ξέρουν ότι όλα κάποτε τελειώνουν και τις περισσότερες φορές άσχημα, με αποτέλεσμα να μείνουν ακόμα πιο άδειοι και σακατεμένοι από ότι ήταν πριν.

Πάντα μου άρεσε να φεύγω: από δουλειές, από σχέσεις, από φιλίες, από τον ίδιο μου τον εαυτό. Με απέλυαν και νόμιζαν πως μου έκαναν το χειρότερο κακό του κόσμου. Πόσο άδικο είχαν. Εγώ λυτρωνόμουν. Κι όταν δεν με απέλυαν, έφευγα από μόνη μου γιατί βαριόμουν ή για να το θέσω καλύτερα κουραζόμουν να επαναλαμβάνομαι. Διότι ποτέ δεν πίστευα πως η μονιμότητα είναι σημαντική, δεν γεννήθηκα δημόσιος υπάλληλος.

2243097-relationships-1592212923

Κάποιοι με κατηγόρησαν ότι στην πρώτη δυσκολία έφευγα από μια σχέση. Το έκανα, αλλά δεν ήταν η πρώτη δυσκολία όπως νόμιζαν. Ήταν πολλές οι δυσκολίες που είχα περάσει μέχρι να έρθει εκείνη η μία που νόμιζαν εκείνοι και ναι, ένιωθα καλύτερα εάν έφευγα. Πάντα με έκανε να νιώθω καλύτερα η ελευθερία. Και ελευθερία δεν μπορείς να έχεις αν δεν είσαι μόνος. Κανείς δε νιώθει απόλυτα ελεύθερος όταν δεν είναι απόλυτα μόνος του, μπορεί να μην το ξέρουν όλοι αυτό, αλλά αξίζει να το μάθουν.

Τάσεις φυγής το λένε. Φεύγεις για εσένα να νιώσεις καλά. Και μπορεί να το έχεις κι εσύ. Και εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ξέρω πως είναι να φεύγεις από κάπου και να μπορείς να αναπνεύσεις καλύτερα, να νιώθεις πιο όμορφα, να αισθάνεσαι ότι έχεις να κάνεις και να ζήσεις περισσότερα. Δεν το ξέρουν πολλοί, ούτε μπορούν να το καταλάβουν. Είναι λίγοι αυτοί που αγαπούν τη μοναξιά και μεταξύ τους την αποκαλούν ελευθερία κλείνοντας ο ένας στον άλλο το μάτι.

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στις δυσκολίες. Άλλος υπομένει, άλλος καταρρέει, άλλος φεύγει. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι διαφορετικό: για έναν τρόπο ζωής που επέλεξες για να επιβιώσεις τελικά από όλα όσα σου έχουν συμβεί και σε έχουν κάνει τραυματισμένο βαθιά από τους ανθρώπους και τη συμπεριφορά τους.

6Όταν νιώσεις πρώτη φορά πως θέλεις να φύγεις από κάπου, δεν υπάρχει γυρισμός αν είσαι σαν εμάς. Και να μείνεις εκείνη την φορά, θα φύγεις κάποια επόμενη. Να μείνεις για πάντα αποκλείεται. Όταν ξεκινήσει μέσα σου η διαδικασία αποχώρησης από μια κατάσταση τότε είναι μονάχα θέμα χρόνου να την ολοκληρώσεις.

Το spirit animal μας είναι αυτό το φανταστικό πουλί ο Φοίνικας ο οποίος εκεί που όλοι νομίζουν ότι κάηκε, εκείνος ξαναγεννιέται από τις στάχτες του και δεν το νοιάζει αν ξανακαεί. Αυτή είναι η λούπα του, ξέρει να τη διαχειριστεί. Αν μπορούμε να μείνουμε; Δεν ξέρω. Ίσως. Μπορεί. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να κρατήσω κάτι μακροχρόνιο στη ζωή μου είτε αυτό λέγεται εργασία στο ίδιο γραφείο ή σχέση με τον ίδιο άντρα. Στις καλύτερες περιπτώσεις και στα δυο έχω παραμείνει κάτι παραπάνω από δυο χρόνια και ένιωθα πως ήμουν εκεί από πάντα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ήμουν από πάντα εγώ. Βαθιά μέσα μου πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό αυτό μου το προκάλεσαν οι άλλοι. Εσένα;

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΑτομική Έκθεση Φωτογραφίας Je_on Papageorgiou “Other People”
Next articleΠατριαρχία-Mισογυνισμός Vs Φεμινισμός-Τρανσφεμινισμός
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 6