Το πολιτικό σύστημα στην Βρετανία βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή λόγω του Brexit και το έργο του Banksy «Devolved Parliament», που απεικονίζει του Βρετανούς βουλευτές ως χιμπατζήδες μέσα στην Βουλή, βγαίνει σε δημοπρασία.

Το έργο αναμένεται να πωληθεί για 1,5-2 εκατομμύρια λίρες και ενδεχομένως να γίνει το ακριβότερο έργο του που έχει ποτέ πωληθεί.

Ο σατιρικός πίνακας δημιουργήθηκε το 2009 – πολύ πριν την ύπαρξη του Brexit- και πλέον θεωρείται πιο επίκαιρος από ποτέ. Θα βγει σε δημοπρασία στο Sotheby’s στο Λονδίνο στις 3 Οκτωβρίου.

Το έργο είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς του Μπάνκσι και εκτέθηκε για πρώτη φορά το 2009 για το μουσείο του Μπρίστολ, από το οποίο κατάγεται και η έκθεση.  Θα εμφανίζεται στο Sotheby’s για αρκετές μέρες πριν την πώλησή του, αρκετά κοντά στην Βουλή των Κοινοτήτων όπου βασιλεύει και το πολιτικό χάος.

«Το έφτιαξα 10 χρόνια πριν και τώρα το μουσείου του Μπρίστολ το έβαλε πάλι στην έκθεση για να σηματοδοτήσει την ημέρα του Brexit. Γελούν τώρα, αλλά μια μέρα κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος», γράφει ο ίδιος στο Instagram.

Το σχόλιο αναφέρεται στο πρώτη φορά που ο Banksy ζωγράφισε χιμπατζήδες στο έργο του.

Το έργο «Devolved Parliament» εκτίθεται από τις 28 Σεπτεμβρίου πριν από την πώλησή του στις 3 Οκτωβρίου, στην ίδια αίθουσα που πριν ένα χρόνο ο Μπάνκσι άφησε άφωνο τον κόσμο της τέχνης καταστρέφοντας ένα έργο του μετά την πώλησή του.

πηγή: CNN