Τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους μια ευχάριστη εποχή γεμάτη λάμψη, δώρα και διασκέδαση. 

Από αρχές Δεκεμβρίου, το ίντερνετ γεμίζει με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Φωτογραφίες, βίντεο και άρθρα εξυμνούν την «πιο όμορφη εποχή του χρόνου», προβάλοντας τα πάρτυ, τις φωταγωγήσεις δέντρων, τα bazaar, τα γιορτινά τραπέζια και τις χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix.

Μπορεί τα πάντα γύρω να είναι φωτεινά, αλλά οι καρδιές κάποιων ανθρώπων όχι. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα. Ισως φταίει η οικονομική δυσχέρεια, η απώλεια κάποιου οικείου προσώπου, ο χωρισμός ή οι ψυχολογικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη.

Με ένα τέτοιο πρόβλημα, ορισμένοι, όχι μόνο δεν απολαμβάνουν τις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, αλλά εισπράττουν επιπλέον μελαγχολία.

Αν το γιορτινό κλίμα δεν σας ταιριάζει, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι.

Ο Ολιβερ Σνόου δίνει συμβουλές για να ξεφύγετε από την «φασαρία» των Χριστουγέννων:

  • Γίνετε εθελοντής. Η βοήθεια προς τους συνανθρώπους ή τα ζώα, είναι τρόπος διαφυγής από τις αρνητικές σκέψεις, αλλά και τρόπος επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα.
  • Περάστε τις γιορτές «χαμένοι» σε ένα καλό βιβλίο ή μια τηλεοπτική σειρά (αλλά όχι χριστουγεννιάτικη).
  • Μην ανοίγετε τα σόσιαλ μίντια, καθώς οι χαρούμενες δημοσιεύσεις άλλων δρουν αρνητικά στην δική σας ψυχολογία.

Σημαντικότερη συμβουλή: Μην συγκρίνετε τα συναισθήματα σας με των άλλων. Είναι καλό να αποδεχόμαστε ότι η συγκεκριμένη περίοδος δεν μας ταιρίαζει, να είμαστε εντάξει με αυτό και να φροντίζουμε τον εαυτό μας τρώγοντας υγιεινά και κάνοντας πράγματα που μας ηρεμούν. 

Να θυμάστε πάντα, ότι δεν είστε μόνοι.

Πηγή: huffingtonpost.gr