Ο Brian May των Queen ζητά Live Aid σαν του Γουέμπλεϊ για την κλιματική αλλαγή

Μετά την ιστορική εμφάνιση των Queen στο Live Aid στο Γουέμπλεϊ το 1985, ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Μπράιαν Μέι, ελπίζει στη διοργάνωση μίας ακόμη αντίστοιχης συναυλίας για την διάσωση του κλίματος.

Οι Queen αποτέλεσαν μέρος της εμβληματικής εκείνης συναυλίας, στην οποία συμμετείχαν οι U2, Φιλ Κόλινς, Μαντόνα, Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Μπάουι, Μικ Τζάγκερ και πολλοί άλλοι. Τότε ο ιερός σκοπός ήταν να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα στέλνονταν ως βοήθεια για τη μαστιζόμενη από τον λιμό Αιθιοπία.

«Πιθανώς να οδηγήσει τις νέες γενιές να αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα. Θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, όμως θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο (σσ. μία συναυλία», δήλωσε στη Mirror ο Μπράιαν Μέι.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι με τον κορεσμό που έχει επέλθει στις μέρες μας στα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες, ίσως είναι δυσκολότερη μία τέτοια πρωτοβουλία, από ό,τι τότε.

Τις συναυλίες, τόσο στο Λονδίνο, όσο και στη Φιλαδέλφεια παρακολούθησαν σχεδόν 2 δισ.  τηλεθεατών σε 150 χώρες του κόσμου, σε μια από τις μεγαλύτερες ζωντανές δορυφορικές συνδέσεις όλων των εποχών, μέχρι εκείνη την εποχή, με διάρκεια περίπου 16 ωρών. Στο στα JFK παρευρέθησαν 99.000 άνθρωποι ενώ στο Γουέμπλεϊ περίπου 82.000 άτομα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δολάρια.

Πρώτοι στην σκηνή στο Wembley βγήκαν οι Status Quo τραγουδώντας το «Rockin’ all over the world».

Ακολούθησαν ακόμα περισσότεροι, όπως η Μαντόνα, ο Μπάουι, ο Έλτον Τζον, ο Έρικ Κλάπτον, και οι Santana κ.α. με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Πιτ Τάουσεντ, την Allison Moyet και τον Μπομπ Γκέντολφ να κλείνουν την συναυλία.

Η πιο εντυπωσιακή όμως εμφάνιση ήταν αυτή των Queen με τον frontman Φρέντι Μέρκιουρι να έχει πάρει εντολή από τον γιατρό να μην καταπονήσει την φωνή του. Δεν το έβαζε όμως κάτω και έγραψε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της μουσικής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 8 =