Στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC “Seahorse: The Dad Who Gave Birth” (“Ιππόκαμπος: Ο άνδρας που γέννησε” λέγεται στα ελληνικά το ντοκιμαντέρ και πήρε το όνομα αυτό γιατί οι αρσενικοί ιππόκαμποι είναι αυτοί που κυοφορούν τα παιδιά τους), ο Φρέντι ΜακΚόνελ μιλά για την εγκυμοσύνη του και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης όσον αφορά στην πατρότητα.

Ο Φρέντι γεννήθηκε γυναίκα και είχε ήδη αλλάξει φύλο όταν έμεινε έγκυος με την χρήση ενός δότη σπέρματος το 2017.

Στο ντοκιμαντέρ, ο τρανς Φρέντι αναφέρει λεπτομερώς το ταξίδι του για την πατρότητα, από τον πρώτο υπέρηχο μέχρι τη γέννηση του γιου του. Μάλιστα, θυμάται πως πολλοί άνθρωποι μπέρδευαν την φουσκωμένη από την εγκυμοσύνη κοιλιά του με την γνωστή ‘μπιροκοιλιά’.

Ο Φρέντι παρόλο που έχει αποφασίσει να ζει σαν άνδρας, κατάφερε να μείνει έγκυος γιατί είχε κρατήσει τη μήτρα του πριν τη μετάβασή του, σε περίπτωση που κάποια στιγμή στη ζωή του θα ήθελε να κάνει παιδιά. Μοιράζεται επίσης τον αγώνα του και τις δυσκολίες με την ταυτότητά του όταν το σώμα του άρχισε να αλλάζει επειδή αναγκάστηκε να σταματήσει τις ενέσεις ορμονών προσπαθώντας να συλλάβει.

Μάbbc-2λιστα, σε μια έντονα φορτισμένη στιγμή στο ντοκιμαντέρ, ο Φρέντι, ξεσπώντας σε κλάματα, λέει πως ένιωθε σαν «εξωγήινος». Οπως είπε: «Δε μου αρέσει. Κάθε φορά που το σκέφτομαι λέω: ’Τι στο διάολο κάνω;’. Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι έχω ταμπόν στην τσάντα μου».

Ο τρανς Φρέντι είχε αρχίσει τις ενέσεις τεστοστερόνης από την ηλικία των 25 ετών, κατά τη μετάβασή του από γυναίκα σε άνδρα. Αυτό που κάνουν οι ενέσεις είναι να δίνουν στους τρανς άνδρες περισσότερες τρίχες στο σώμα τους, στο πρόσωπό τους, βαθύτερη φωνή και να σταματούν τις περιόδους τους. Επίσης, ο Φρέντι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του ιστού των μαστών.

Η πρώτη του προσπάθεια να συλλάβει ήταν το 2016, ωστόσο απέτυχε. Το όνειρό του όμως έγινε πραγματικότητα, με την δεύτερη σπερματέγχυση. Δίπλα του σε όλο αυτό το ταξίδι είναι η μητέρα του Εσμέ Τσίλτον, που μίλησε επίσης στο ντοκιμαντέρ και αποκάλυψε τον φόβο της, λέγοντας πως ήταν «πολύ τρομακτικό» το σχέδιο του τρανς γιου της να κυοφορήσει ένα μωρό. «Το να είσαι ένας τρανς άνδρας που θα μείνεις έγκυος στο ίδιο σου το παιδί, είναι κάτι πολύ τρομακτικό» δήλωσε κλαίγοντας. «Ανησυχείς για το παιδί σου και θέλεις πάντα να είναι ευτυχισμένος».

Τώρα ο Φρέντι δίνει μια δικαστική μάχη για να καταγραφεί στα αρχεία και επίσημα ως πατέρας του παιδιού, μετά την ανακάλυψή του πως αυτό δεν γίνεται και πως θα έπρεπε να αναφέρεται ως μητέρα του στο πιστοποιητικό γέννησής του.

«Κάποιος που βρίσκεται στη δική μου θέση αυτή την στιγμή και σύμφωνα με το νομικό σύστημα, μπορεί να εγγραφεί μόνο ως μητέρα» ανέφερε στο ντοκιμαντέρ και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν πραγματικά πολλοί τρόποι με τους οποίους οι νόμοι δεν έχουν συμβαδίσει με τη κοινωνία και τα διαφορετικά είδη οικογενειών αλλά και τους τρόπους που δημιουργούνται πλέον οι οικογένειες. Οι ομοφυλόφιλοι και οι οικογένειές τους δίνουν πολλούς αγώνες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».

Πηγή: iefimerida.gr