Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του “Ήσυχου” των Rolling Stones

Τη ζωή και την καριέρα του Μπιλ Ουάιμαν, ιδρυτικού μέλους και πρώην μπασίστα του βρετανικού ροκ συγκροτήματος “The Rolling Stones” καταγράφει το ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Μάρεϊ με τίτλο “The Quiet One”.

Τα πρώτα χρόνια του Ουάιμαν δεν ήταν χαρούμενα, καθώς ήταν πολύ πιο κοντά στη γιαγιά του παρά στους συναισθηματικά απομακρυσμένους γονείς του. “Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι έχω σπίτι, δεν το ένιωσα πραγματικά” εκμυστηρεύεται ο ίδιος ως αφηγητής . Ο πατέρας του από την εργατική τάξη του είπε να σταματήσει το σχολείο σε νεαρή ηλικία και τον ανάγκασε να εργαστεί σε ένα γραφείο στοιχημάτων. Χρόνια αργότερα, ο Ουάιμαν, ο οποίος γεννήθηκε ως William Perks Jr., θα πάρει εκδίκηση αλλάζοντας το όνομά του.

Όπως αποκαλύπτει η ταινία, ο Ουάιμαν ήταν “ Ο Ήσυχος” (The Quiet One) στις αρχές της καριέρας του επειδή δεν είχε την ίδια ριψοκίνδυνη συμπεριφορά με τα άλλα μέλη της μπάντας. Αλλά έπαιζε φοβερό μπάσο και βοήθησε να αποκτήσουν οι Stones τον κλασικό ήχο τους.

Τα μεγάλα γεγονότα στην καριέρα των Rolling Stones θίγονται μόνο εν συντομία. Για την περίφημη ροκ συναυλία στο Άλταμοντ σχολιάζει απλά “ Ήταν ο θάνατος της δεκαετίας του ‘60”.