Είναι πλέον γεγονός οτι ο κορωνοϊός, αν δεν αρχίζει να μπαίνει για τα καλά στο πετσί μας (ευτυχώς επιδερμικά ακόμα) σίγουρα  έχει κάνει “αρμενική βίζιτα” στο μυαλό μας. Το ξέρουμε όλοι πόσο σπαστικό είναι να είμαστε έγκλειστοι σε  τέσσερις τοίχους, μη μπορώντας να πάμε μια βόλτα σαν άνθρωποι.

Αρχίζουμε και το νιώθουμε για τα καλά, πόσο εκνευριστικό είναι να μη μπορούμε να βλέπουμε αγαπημένα μας πρόσωπα με την ίδια συχνότητα του παρελθόντος έως και καθόλου. Οκ όμως, ας μη το βάζουμε κάτω παιδιά, be cool – όπως λένε και στο χωριό  και ας δούμε τα θετικά όλου αυτού.

shutterstock-1627794547-1

  • Πρώτο θετικό είναι ότι πλέον κάνουμε καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας. Σαν το λεγόμενο “μασούρι” που κάνουν οι γριές που προστατευτούμε τρομάρα μας(τους).
  • Δεύτερον όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, αναπτύσσουμε την αρετή της αυτοσυγκράτησης από πειρασμούς και την δύναμη της υπομονής μένοντας διαρκώς μέσα. Φανταστείτε πόσο ωραία θα νιώσετε όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά και θα λέτε “πω έκανα εγώ αυτό; Μπράβο μου!”. Μεγάλο πράγμα η αυτοεκτίμηση και η αυτόεπιβράβευση!
  • Τρίτον το δημιουργικό κομμάτι. Σε συνέχεια του ψυχολογικού, να η ευκαιρία που όλοι ζητάγαμε κρυφά. Να κάτσουμε σπίτι να αναλογιστούμε με τον εαυτό μας που βρισκόμαστε τι κάνουμε και που πάμε. Όλη αυτή η σκέψη και η “ψυχική ηρεμία” μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί είτε σε χαρτί και να φέρει την κατάλληλη έμπνευση που δυσκολευόταν να έρθει. Άλλος μπορεί να το ρίξει στη φασίνα, άλλος στη μουσική, άλλος στο διάβασμα. Όπως και να έχει, αν αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο “ελεύθερος σταματημένος” χρόνος μπορεί να επιφέρει μεγάλα πράγματα και να βγούμε ο καθένας στο είδος του ως “mastermind”.
  • Τέταρτον μη ξεχνάμε ότι βοηθάμε τον πλανήτη να πάρει “μία ανάσα” βρε αδερφέ, αφού θέλοντας και μη, γινόμαστε έστω ασυνείδητα οικολόγοι!
  • Τέλος για να μη το κουράζουμε και πολύ και μετατραπούμε σε Ζέπελιν, όλο αυτό μπορεί να το πάρουμε και ως μια καλή «προπόνηση» σε περίπτωση πολύ ακραίων περιπτώσεων, όπως πυρηνική καταστροφή, εξωγήινοι να πολεμάνε με τους Avengers και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Οπότε κάντε υπομονή, dont panic και δείτε τη κατάσταση μέσα από τη θετική της πλευρά. Έτσι θα βγούμε αλώβητοι, πιο σοφοί και πιο δυνατοί μέσα από αυτή.

Brant Math