Κοροναϊός : «Μέτρα έως του χρόνου το καλοκαίρι», λένε οι ειδικοί

25/06/2020

Σε εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές αρχές καθώς ο φόβος για τη διασπορά του κοροναϊο δεν έχει εκλείψει ακόμη.

Παρότι οι πολίτες μοιάζουν να χαλαρώνουν, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς παραμένει ο κίνδυνος ανάπτυξης εστιών κατά τόπους, που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα τόσο υγειονομικού χαρακτήρα, όσο και οικονομικού.

Τις τοπικές επιδημίες στην Ξάνθη, τη Ροδόπη και πλέον και στη Θεσπρωτία, αλλά και τα «εισαγόμενα» κρούσματα παρακολουθούν με προσοχή οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας μας, έχοντας πάντα υπόψη τους τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον κίνδυνο που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο πλανήτης από τον «αόρατο εχθρό», τον κοροναϊο.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι εξαιτίας του κοροναϊού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανόν να έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία του ιού από τον Σεπτέμβριο».

coronavirus-6Παράλληλα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 θα αργήσει ακόμα, καθώς έχει διάφορες φάσεις που πρέπει να περάσουν μέχρι να εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική σημειώνοντας ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά».

Στην Ελλάδα, όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η εικόνα είναι καλύτερη και η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές ήταν αναμενόμενη.

«Μας ανησυχούν τα πάρτι γιατί εκεί τα πράγματα δεν είναι ελεγχόμενα, όπως στον Εχίνο και τη Θεσπρωτία, γιατί εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση των επαφών» κατέληξε η κ. Παγώνη.

Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δυο νέα κρούσματα στην Παραμυθιά

Συναγερμός έχει σημάνει από τις υγειονομικές αρχές καθώς άλλα δυο κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων. Οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό είναι 90 και 80 ετών. Είναι συγγενείς οικογένειας από την Παραμυθιά, μέλη της οποίας επίσης έχουν βρεθεί θετικά στον ιό.

Εικόνες έξαρσης της πανδημίας σε πολλές χώρες του πλανήτη

Την ίδια στιγμή, εικόνα έξαρσης υπάρχει τα τελευταία 24ωρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ήδη οι νεκροί έχουν φτάσει τους 473.000 παγκοσμίως με το επίκεντρο να επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, που χθες κατέγραψαν 860 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και πάλι στον κοροναϊό αποκαλώντας τον «Kung Flu» περιπαίζοντας την Κίνα.

Η έξαρση είναι πολύ μεγάλη και στη Βραζιλία και σε όλη τη Λατινική Αμερική, ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Αυστραλία, Κίνα και Ιαπωνία

Πηγή: in.gr

Previous Story

Tα No Gender ερωτικά βοηθήματα είναι πλέον γεγονός και οι προσδοκίες μεγάλες

Next Story

Έρανος για να επιβιώσει το Stonewall Inn της Νέας Υόρκης

Latest from Blog

“No Remorse: The Illustrated True Stories of Lemmy Kilmister and Motörhead” – Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον Lemmy και τους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) που εξιστορεί τη ζωή του Λέμι Κίλμιστερ στους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μέσω της Z2 Comics. Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο “No Remorse: The Illustrated…

“La chimera” – Από 28 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Χίμαιρα. Η Αλίτσε Ρορβάχερ δημιουργεί ένα στοιχειωτικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων, μια αναζήτηση ανάμεσα…

Πρεμιέρα για το νέο single των Pestilence με τίτλο “Horror Detox”

Πριν λίγες εβδομάδες οι Ολλανδοί Death Metallers Pestilence είχαν ανακοινώσει πως ετοίμαζαν μία νέα κυκλοφορία η οποία θα περιλάμβανε επαναηχογραφημένες παλαιότερες συνθέσεις τους. Ο τίτλος αυτού του νέου άλμπουμ θα είναι “Levels…
Punked
Go toTop