Γιατί ήταν στα εξάρχεια. Γιατί ένας μ@λ@κ@ς αποφάσισε να τη δει “ντέρτι χάρι”.

Δεν θα τον πάρει πια καμιά κοπέλα αγκαλιά, δεν θα ξανακάνει καμία κοπάνα, δεν θα ξανανιώσει την αναρχία της εφηβείας, γιατί ελεύθερος είναι. Πιο ελεύθερος από εμάς που έχουμε αναγκαστεί να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο Αλέξης, ο Ζακ, ο Μπερκίν… Και κανείς δεν ξέρει τι όνειρα έκανε και αν θα τα έκανε πράξη.

3

Γιατί στην Ελλάδα, ο φίλος του, που έζησε τη δολοφονία, και πείτε μου πόσοι θα το αντέχατε 15 χρονών αυτό, έφαγε 14 χρόνια για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα. Και ο μπάτσος που σκότωσε τον Αλέξη δίπλα του, μπροστά του, 13. Αυτοί είμαστε. Οι δικαστές έκριναν σωστά εφόσον αυτό λέει ο νόμος. Ο νόμος όμως;

2Και πως μπορείς να κρίνεις τόσο αυστηρά ένα παιδί που στα 15 του σκοτώσανε μπροστά του τον κολλητό του και να δείχνεις επιείκεια σε εναν αστυνομικό, που θα έπρεπε να είναι εκπαιδευμένος, ώστε εχει αυτοσυγκράτηση για να κρίνει πότε πρέπει να τραβήξει το όπλο του; Γιατί σε αυτή τη χώρα άμα έχεις εξουσία, το π#$%ί σου μεγαλώνει δέκα πόντους. Απλά κάποιοι δεν μπορούμε να ξαναχαμογελάσουμε ρε παιδιά. Ξερνάμε δικαιοσύνη.

Αλέξη συγνώμη. Συγνώμη, που δεν σεβαστήκαμε το γεγονός ότι ήθελες να βγεις στα Εξάρχεια και όχι στην Εκάλη. Συγνώμη που δεν καταλάβαμε ότι στα δεκαπέντε έχεις ακόμα πολλά να ζήσεις, αλλά ο Κορκονέας δικαιούται να ζήσει περισσότερο τα δικά του χρόνια ελεύθερος.

Αντίο παιδί. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει. Εγώ θα προσπαθήσω να ξέρεις…

Ματίνα Γεωργαλή