Ιστορικό βήμα: Πανεπιστήμιο αρρένων κάνει δεκτούς τρανς φοιτητές

Το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Αμερική στο οποίο έχουν δικαίωμα να φοιτούν αποκλειστικά αφροαμερικανοί άντρες, αποφάσισε να κάνει δεκτούς και τρανσέξουαλ μαθητές. Η ανακοίνωση έγινε στο Asssociated Press από το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Μόρχαους, το Σάββατο 13 Απριλίου.

Οι τρανσέξουαλ άντρες, σύμφωνα με την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, θα αρχίσουν να γίνονται δεκτοί για φοίτηση από το 2020. Οι μαθητές που προσδιορίζονται ως γυναίκες αλλά γεννήθηκαν άντρες δεν θα έχουν δικαίωμα για εγγραφή, ενώ αν κάποιος αλλάξει φύλο, από άντρα σε γυναίκα, δεν θα μπορεί να πάρει πτυχίο.

lgbtbookscurΟι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου χαιρέτισαν την ενέργεια αυτή και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν την αποστολή τους, να εκπαιδεύουν και να δημιουργού άντρες, ενώ θα συνεχιστεί η χρήση των ανδρικών αντωνυμιών, την οποία αποκαλούν «γλώσσα της αδελφοσύνης».

Από το Πανεπιστήμιο του Μόρχαους έχουν στο παρελθόν αποφοιτήσει ο Μαρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Σπάικ Λι καθώς και ο Δήμαρχος της Ατλάντα, Μέιναρντ Τζάκσον.

Σήμερα περισσότερα από 1000 πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, έχουν υιοθετήσει διάφορες μορφές φυλομεταβατικής πολιτικής, ανάμεσα τους και 24 που έχουν αμιγώς αφροαμερικανούς φοιτητές.

Το 2009 το Μόρχαους, αναθεώρησε την πολιτική του σχετικά με την ενδυμασία των μαθητών του, ούτως ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τους μαθητές εκείνους που φορούσαν γυναικεία ρούχα.

Μάλιστα το 2010 πραγματοποίησε την πρώτη Gay Pride στην πανεπιστημιούπολη, ενώ από το 2013 προσφέρει μαθήματα ΛΟΑΤΚΙ και μάλιστα υπάρχει πρόγραμμα φοίτησης το οποίο φέρει το όνομα του γνωστού ακτιβιστή για τα πολιτικά και ομοφυλοφιλικά δικαιώματα Μπέιαρντ Ράστιν.

Πηγή: huffingtonpost.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 36