Οι βραβευμένοι με Oscar μουσικοσυνθέτες και ζευγάρι στη ζωή Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez που έγραψαν τα τραγούδια στις ταινίες της Pixar, “Frozen”, “Frozen 2” και “Coco”, ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν ένα κινηματογραφικό μιούζικαλ βασισμένο στο graphic novel της Jen Wang με τίτλο “The Prince and the Dressmaker” που εκδόθηκε το 2018 και κέρδισε το βραβείο Eisner, το ανώτατο βραβείο κόμικ παγκοσμίως.

Το κόμικ αφηγείται την ιστορία του 16χρονου Πρίγκιπα Σεμπάστιαν, ο οποίος, κρατώντας μυστική την ταυτότητά του, αναθέτει στη νεαρή ράφτρα Φράνσες να του δημιουργήσει μια σειρά από τα ενδύματα που αγαπά όσο τίποτε άλλο στον κόσμο: τα γυναικεία φορέματα. Με τη νέα του γκαρνταρόμπα, ο Σεμπάστιαν παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς και κερδίζει το πρώτο βραβείο υιοθετώντας το όνομα Λαίδη Κρυστάλλια. Οταν όμως η Φράνσις μάθει ότι ο μυστηριώδης πελάτης της είναι ο Πρίγκιπας, αποφασίζει να κρατήσει το μυστικό του και να τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στην πίεση των γονιών του που θέλουν να του βρουν μια αντίστοιχα γαλαζοαίματη νύφη.

2

Το κόμικ παρουσιάζει τον Πρίγκιπα Σεμπάστιαν σαν genderfluid αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιεί ταμπέλες ώστε να οριοθετήσει αυτό που αισθάνεται. «Μερικές μέρες κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και σκέφτομαι ‘Αυτός είμαι εγώ, ο Πρίγκιπας Σεμπάστιαν! Φοράω αγορίστικα ρούχα και μοιάζω με τον πατέρα μου.’ Κάποιες άλλες μέρες δεν μου φαίνεται καθόλου ταιριαστό» λέει ο χαρακτήρας μέσα στο βιβλίο.

Ταυτόχρονα αναπτύσσεται και η σχέση μεταξύ του Σεμπάστιαν και της Φράνσες που καλούνται να διαχειριστούν την αναπτυσσόμενη φιλία τους, τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, τις κοινωνικές προσταγές, και να παραμείνουν παράλληλα πιστοί στο ποιοι πραγματικά είναι.

Τα δικαιώματα του κόμικ αγοράστηκαν άμεσα από την Universal, ένα τεράστιο χολιγουντιανό στούντιο και την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Marc Platt, παραγωγός μεταξύ άλλων των “Scott Pilgrim vs. the World” και “La La Land”. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Pixar πως η καινούρια της ταινία “Onward” θα περιλαμβάνει έναν ξεκάθαρα LGBTQ χαρακτήρα, ακόμα κι αν αυτός θα περιλαμβάνεται μόνο σε μια σκηνή, όμως η ταινία “The Prince and the Dressmaker” αναμένεται να είναι η πρώτη παιδική ταινία με πρωταγωνιστή έναν queer χαρακτήρα.

Ορέστης Μαλτέζος