Η drag queen Nina West, η οποία έγινε διάσημη για τη συμμετοχή της στην 11η σεζόν του reality “RuPaul’s Drag Race”, εμφανίστηκε στην καινούρια διαφήμιση του σαμπουάν Pantene Pro-V. Το διαφημιστικό σποτ δημοσίευσαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στο twitter η εταιρεία Pantene και η West, η οποία έγραψε “I am a Pantene Queen!”.

Στο διαφημιστικό βλέπουμε τη West να ποζάρει όλο χάρη με φόντο τον γαλανό ουρανό ενώ ένα αεράκι της ανεμίζει το μαλλί, μέχρι που μια φωνή ακούγεται να ουρλιάζει «γύρνα πίσω στη δουλειά σου!», η κάμερα ξεζουμάρει και βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Η West δεν βρίσκεται σε κάποιο στούντιο αλλά μπροστά σε έναν αχυρώνα, πάνω σε ένα μικρό τρακτέρ στο οποίο έχει στηρίξει έναν ανεμιστήρα και προσπαθεί να τραβήξει μια selfie. Η απάντηση της West είναι «Το να είσαι Miss Congeniality είναι αγχωτικό as fuck (το fuck καλύπτεται απ’ το βέλασμα μιας κατσίκας) αλλά τα μαλλιά μου μού δίνουν ζωή αυτή τη στιγμή!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Pantene χρησιμοποιεί LGBTQ καλλιτέχνες αλλά και απλούς ανθρώπους στα διαφημιστικά τους. Το 2018, ένα διαφημιστικό της Pantene για τις Φιλιππίνες έδειχνε την ιστορία μιας τρανς γυναίκας η οποία αποδέχεται τον εαυτό της και κάνει φυλομετάβαση, ενώ η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του 2019 περιλάμβανε τρανς ανθρώπους να πηγαίνουν να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους ενώ ακουγόταν επίσης μουσική από την Τρανς Χορωδία του Λος Αντζελες.

Το διαφημιστικό είναι προγραμματισμένο να προβληθεί αρχικά στις διαφημίσεις της νέας σεζόν του “RuPaul’s Drag Race”.

Ορέστης Μαλτέζος