Μια ξέγνοιαστη Marilyn

Ολοι ξέρουν το όνομα της, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι ξέρουν και την ιστορία της. Η Marilyn ήταν ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο, κοινώς είχε όλο το πακέτο. Κατάφερε να γίνει το απόλυτο sex symbol των ’50s -’60s και ενέπνευσε πάρα πολλές γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να είναι ο εαυτός τους. Δυστυχώς όμως έφυγε νωρίς στην ηλικία των 36 ετών.

Παρόλα αυτά κατάφερε να αφήσει πάρα πολλά πράγματα πίσω της, πράγματα που ίσως άλλοι δε θα δουν σε όλη τους τη ζωή.

Ήταν η αγαπημένη πάρα πολλών φωτογράφων, μεταξύ αυτών και του Sam Shaw, ο οποίος έχει τραβήξει μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της. Ήταν φίλοι και του είχε επιτρέψει να φωτογραφίσει ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές της. Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση η Marylin ήταν έγκυος. Δυστυχώς ένα μήνα αργότερα έχασε το παιδί.

“Ήταν απίστευτα όμορφη χωρίς μακιγιάζ, και περισσότερο όμορφη σαν άνθρωπος” ανέφερε ο Shaw. Τη φωτογράφισε στην παραλία Amagansett τον Ιούλιο του 1957. Φορούσε ένα λευκό μαγιώ και τα ξανθά μαλλιά της ήταν ανέμελα. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η φυσική της ομορφιά, ενώ παράλληλα φαίνεται ιδιαίτερα άνετη και χαρούμενη. Οι φωτογραφίες εξάλλου παρακάτω το αποδεικνύουν.

Nancy Von X