Το πρώτο Design Week πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη έως τις 12 Μαΐου 2019. Μια πρωτοποριακή ιδέα που έχει γίνει θεσμός στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, σε πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Πεκίνο, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγκαλιάζει ό,τι πρωτοποριακό και καινοτόμο υπάρχει στον δημιουργικό σχεδιασμό και στο ευρύτερο πολιτιστικό πεδίο. Στόχος είναι να καθιερωθεί ως ένας θεσμός με πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Πολιτιστική ΑΜΚΕ PHILARTIA, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης «MOMus» του Υπουργείου Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς της πόλης, συμπράττουν για να πραγματοποιηθεί το δικό μας Thessaloniki Design Week που απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη.

pasted-Image-1021x580Με τίτλο «Ανα-Δημιουργία / Re-Creation» και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, workshops, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις, το Thessaloniki Design Week φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει το σημαντικό δυναμικό της πόλης και της χώρας που ασχολείται με όλες τις πτυχές του σχεδιασμού-design, αλλά και να προκαλέσει ευκαιρίες και προοπτικές σύνδεσης της δημιουργικότητας με την έρευνα, την επιχειρηματικότητα, την εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

H αισθητική συνδιαλέγεται με τη δημιουργία, η δημιουργία με την παραγωγή.

μοναδική συνάντηση εταιριών, εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών και δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο που εμπνέει, επηρεάζει, ανακαλύπτει, πρωτοπορεί, συστήνει, δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες, παράγει και αποδίδει προϊόν στην αγορά.

τάσεις στο design, γνώση, νέες τεχνολογίες, νέες οικονομικές προοπτικές. Λανσάρισμα νέων προϊόντων, παρουσίαση νέων ιδεών, νεοφυών επιχειρήσεων.

Όλοι συνδεδεμένοι σε ένα παιχνίδι έκφρασης, τέχνης, διάδοσης της γνώσης στο architectural, graphic, interior, product και digital design. Ένα διεθνές κοινό που ενδιαφέρεται για δημιουργία, για ανταλλαγή ιδεών.

Αυτό είναι το Design Week της Θεσσαλονίκης.

Ένα σημείο συνάντησης για όλoυς .

https://www.facebook.com/thessalonikidesignweek/

https://www.instagram.com/thessalonikidesignweek/

Main facebook event

https://www.facebook.com/events/2278869145661777/