Η βρετανική Vogue χρησιμοποιεί το επερχόμενο τεύχος του Ιουλίου 2020 για να τιμήσει τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις προσπάθειές τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τρεις επαγγελματίες που προσφέρουν τη δύσκολη περίοδο από διαφορετικό τομέα, ο οδηγός τρένου, Narguis Horsford, η μαία Rachel Millar και η βοηθός σούπερ μάρκετ Anisa Omar, φωτογραφήθηκαν από τον Jamie Hawkesworth και ποζάρουν στα εξώφυλλα του περιοδικού.

«Δεν είμαι ήρωας, αλλά είμαι περήφανος που είμαι οδηγός τρένου και για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζω κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού» λέει ο Horsford στη British Vogue. «Οι υπηρεσίες μας είναι ζωτικής σημασίας για να είναι δυνατή η κυκλοφορία στο Λονδίνο σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές και για τη διατήρηση της ασφάλειας» πρόσθεσε.

Η Ρέιτσελ Μίλλαρ είναι 24 χρονών και μαία στη κοινότητα της. Εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Χόμερτον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Όταν η ομάδα της Vogue επισκέφτηκε το νοσοκομείο και τραβούσε πορτρέτα πολλών υπαλλήλων στην αναζήτηση του προσώπου για το εξώφυλλο του τεύχους, εκείνη είχε βάρδια σε μια αίθουσα τοκετού του νοσοκομείου. Νόμιζε ότι η ομάδα είχε πάει για ένα αφιέρωμα στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας στο BBC, η Ρέιτσελ, που μένει στη περιοχή Λέιτον του Λονδίνου, περιέγραψε την εμπειρία της ως σουρεαλιστική.

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη, με τη καλή έννοια. Τότε δεν γνώριζα ότι θα ήταν αυτό που τώρα ξέρουμε όλοι ότι είναι». λέει.

«Έλαβα πολλά όμορφα μηνύματα και πιστεύω ο κόσμος ενθουσιάστηκε και χάρηκε που είδε κάποιον από το Σύστημα Υγείας να είναι το πρόσωπο του εξωφύλλου του περιοδικού».

Προσθέτει: «Νιώθω ότι με αυτό το εξώφυλλο δόθηκε αρκετή προσοχή και αναγνώριση στο Σύστημα Υγείας και πολύ αγάπη σε πολλούς εργαζόμενους σε δουλειές που πιθανόν παλιότερα δεν λαμβάναμε σοβαρά υπόψιν».

Η Νάργουις Χόρσφορντ δούλευε στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου για δέκα χρόνια και τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως οδηγός του προαστιακού τρένου του Λονδίνου. Μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι ο διευθυντής της τηλεφώνησε για να την ρωτήσει αν θα ήθελε να δώσει μια συνέντευξη για το περιοδικό.

Η Νάργουις, η ποία μένει στη περιοχή Bounds Green στο βόρειο Λονδίνο, προσθέτει: «Νιώθω υπέροχα που αντιπροσωπεύω όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε όλη την σκληρή δουλειά και όλες τις συνεισφορές που κάνουμε για να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες που όλοι χρειάζονται».

«Το ιατρικό προσωπικό είναι προφανώς πολύ σημαντικό, αλλά είναι καλό να αναδείξουμε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους τομείς».

Αρχικά, αναφέρει, ότι ήταν πολύ αγχωμένη όταν πήγαινε στη δουλειά της εν μέσω της πανδημίας αλλά στην πορεία αυτό το συναίσθημα αντικαταστάθηκε με το συναίσθημα της υπερηφάνειας.

«Είμαι περήφανη που ανήκω στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και που είμαι οδηγός τρένων. Μεταφέρω όλους τους σημαντικούς ανθρώπους και εργαζόμενους στις δουλειές τους».

Η Ανίσα Ομάρ εργάζεται ως βοηθός σε σουπερμάρκετ στο υποκατάστημα της εταιρείας «Waitrose» στο «King’s Cross» του Λονδίνου.

Η 21χρονη υπάλληλος, που μένει στη περιοχή Ίσλινγκτον του Λονδίνο μαζί με τους γονείς της, δήλωσε ότι η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεται και έδωσε ένα νέο νόημα στη δουλειά της και για αυτό αισθάνεται περήφανη.

«Η δουλειά μου παλιότερα δεν ήταν πολύ σημαντική», αναφέρει. «Όμως τώρα αυτό έχει αλλάξει. Πρέπει να είμαστε συνεχώς εκεί ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Πλέον είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δουλειά».

Πηγή: huffingtonpost.gr