Το ξέρω, σας έλειψα, ήρθα πάλι να πω τι τραβάμε σε μια χαλαρή μέρα της πατριαρχίας οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, οι people of color και τα Λοατκια.

Και να υπενθυμίσω στους “άντρακλες” εκεί έξω που μας κουνάνε το δάχτυλο ότι το προνόμιο είναι δύσκολο πράγμα να το πετάξεις το ξέρω, τουλάχιστον ακούστε μας.

Τις προάλλες μες στον ηλεκτρικό δύο τύποι γύρω στα 40 προσπάθησαν να βγάλουν φώτο δύο κορίτσια που φιλιόντουσαν, φυσικά χωρίς να τα ρωτήσουν λέγοντας ότι είναι κρίμα που είναι λεσβίες, και ότι θα έπρεπε να “πάνε” μαζί τους.

Ευτυχώς δύο παιδιά αντέδρασαν και ξεκίνησε καυγάς. Η ερώτηση των δύο όταν τα παιδιά τους έκαναν call out ήταν: Κι εσείς τι είστε; οι γκόμενοι τους ή οι αδερφοί τους;
unnamed
Άλλο περιστατικό πριν 1 μήνα περίπου στο οποίο ήμουν και εγώ εκεί.

Στο σούπερ μάρκετ ένας μάτσο τύπος γύρω στα 60 βρίζει μια κοπέλα που είναι πίσω του στο ταμείο απλά επειδή είναι γυναίκα, και όχι Ελληνίδα. Ξερνάει ρατσισμό και σεξισμό και δεν αντιδρά κανείς. Τρέχω από την άλλη άκρη που ήμουν και τον βρίζω. Ξέρετε τι μου είπε; “Εσύ τι είσαι και την υπερασπίζεσαι;”. Επειδή ήξερα όμως ότι θα πεί κάτι τέτοιο (γράφω βιβλίο πλέον με δαύτους) του απαντώ: “Είμαι η δικηγόρος της και με έχει προσλάβει να την υπερασπίζομαι από σεξιστικά σίχαματα σαν εσένα” και κόλλησα τη μούρη μου πάνω του. Ο τύπος σάστισε, δεν ήξερε τι να πει.

Τρίτο περιστατικό από τα χιλιάδες: Σε στάση λεωφορείου περιμένει μια κοπέλα. Περνάει ένα μηχανάκι με δύο 20χρόνους. Ο ένας ουρλιάζει “πωπω τι Βύζ@ρες έχεις” και πάει κοντά της.
Κλασικός σπηλαιάνθρωπος. Και πάλι ένας άλλος άντρας, που ευτυχώς ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αντέδρασε και έβρισε το μικρό σίχαμα όπως και η ίδια η κοπέλα.
Ο μικρός δεν απευθύνθηκε σε εκείνη, αλλά πήγε στον άντρα και τον ρώτησε (μαντέψτε): Εσύ τι είσαι, ο γκόμενος της και μιλάς;

Γιατί αν είσαι άντρας και η άλλη σου είναι κάτι, αδερφή, φίλη κλπ τότε οκ φίλος, όλα κουλ, είναι το τσιφλίκι σου ρε, και δεν πειράζουμε. Αν είσαι γυναίκα που υπερασπιζεσαι άλλη γυναίκα ή θηλυκότητα κ.λ.π η ερώτηση είναι πάλι η ίδια, αλλά όχι για τον ίδιο λόγο.

Λες και αν τους πεις “Ναι είμαι η δικηγόρος της” θα σου πουν “Α!, οκ ήθελα να ξέρω τι της είσαι, παίρνω πίσω το σεξιστικό σχόλιο”.

Το άλλο που συμβαίνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ είναι ότι μας κοιτάνε πάρα πολύ επίμονα όλ@ μας.

Είτε για να μας την πέσουν, είτε λόγω ομοφοβιας κλπ. Αυτό που κάνω εγώ, και πιάνει πάντα, είναι να τους κοιτάω με τον ίδιο τρόπο. 
b42ded013bd194648754f4990d6eb30e
Τέλος, κάθε μέρα γίνονται άπειρες επιθέσεις και παρενόχλησεις σε κοπέλες, θηλυκότητες και λοατκια και πάντα υπάρχει κάποιος άντρας που θα κουνήσει το δάχτυλο και θα πει: Δεν θα έπρεπε να έχεις αντιδράσει έτσι, θα μπορούσε να σε είχε σκοτώσει. Αν δεν αντιδράσεις όμως, σου λέει το ακριβώς αντίθετο.

Δεν ξέρουν πως είναι να γυρνάς σπίτι σου, να πηγαίνεις για δουλειά, να περπατας στο δρόμο όπως όλοι οι άνθρωποι και να προσπαθεί κάποιος να σε χουφτώσει στο λεωφορείο, να σε ακολουθήσει ή να σου στέλνουν pooches στο μέσεντσερ.

Αφήστε να το χειριστεί το κάθε άτομο όπως νιώθει καλύτερα, και αράξτε λίγο.

Σας χρειάζομαστε δίπλα μας, όχι απέναντι μας.

Ακούστε μας.
Βάλτε στην άκρη το προνόμιο σας, ότι δεν κινδυνεύετε να πάθετε τίποτα από τα παραπάνω, ούτε θα σας κρίνουν για το ντύσιμο και τη σεξουαλικότητα σας και ακούστε μας. Όπως τα παιδιά που βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας στα περιστατικα που ανέφερα στην αρχή. ΚΑΙ να θυμάστε: Ενοχλούν μια, απαντάμε όλες.
Iportasu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 − = 34